Danske film i De Franske Alper

FESTIVAL. Les Arcs, Europas pendant til Sundance Filmfestivalen, er vært for en serie med fokus på dansk film. 15 danske titler er på programmet, og en delegation af danske filmfolk gæster fra 11. december De Franske Alper.

Filmfestivalen i Les Arcs, der afholdes fra 11. til 18. december i hjertet af De Franske Alper, har dedikeret sig til udbredelsen af europæisk film, og i år sættes særligt fokus på Danmark.

Blandt 15 danske titler vises klassikere som Jørgen Leths "Det perfekte menneske", Lars von Triers "Breaking the Waves", Thomas Vinterbergs "Festen" og film af nye talenter som Martin Zandvliets "Applaus", Mikkel Munch-Fals' "Smukke mennesker" og Janus Metz' "Armadillo". Den sidste får fransk biografpremiere den 15. december.

Michael Noer og Tobias Lindholms fængselsdrama "R" er udvalgt til festivalens konkurrenceprogram, der præsenterer værker af nye talenter. Her er Thomas Vinterberg jury-formand.

Nye danske koproduktioner og Melancholia

På festivalens koproduktionsforum med 20 europæiske projekter under udvikling præsenteres fra Danmark Ole Christian Madsen og Nimbus Films "Eik" og Jeppe Rønde og Zentropas "Quatraromysteriet". Begge projekter har modtaget udviklingsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Filmfolkene er også indbudt til at se nærmere på Lars von Triers næste værk, "Melancholia", som har dansk premiere i maj 2011. Peter Aalbæk Jensen og filmens franske koproducer Marianne Slot deltager i en konference om filmens finansieringsproces.

Les Arcs European Film Festival (11.-18. december)

Selected Les Arcs blogs on Danish cinema

1995, the Danish New Wave
Three Questions to … (Thomas Vinterberg)
The Case of Lars von Trier
Welcome to Filmbyen!
Three Questions to … (Connie Nielsen)
A new golden age for Danish documentaries
Three Questions to … (DFI CEO Henrik Bo Nielsen)
Are you fluent in Danish?

Tags: Les Arcs