Danske film i høj kurs i skolerne

SKOLEBIO. Danske film ligger i top, når lærere og elever i grundskolen tager Med Skolen I Biografen. 1/3 af lærerne har elever, der kommer i biografen for første gang.

Der løber en trend gennem de 24 år, Filminstituttets skolebioordning Med Skolen I Biografen har eksisteret: Danske film er blandt de mest populære. Der bliver ellers vist film fra alle egne af kloden, men det er titler som ’Den utrolige historie om den kæmpestore pære’ (2017), ’Jeg er William’ (2017) og ’Skammerens datter’ (2015) og 'Vildheks' (2018), der gennem tiden har trukket flest elever og lærere i biografen. 

Med Skolen I Biografen

I sæsonen 2022-23 blev der solgt 233.105 billetter til Med Skolen I Biografen, og igen var det fire danske film som lå i top: 'Buster' (2021), 'Lille Allan - den menneskelige antenne' (2022), 'Robotbror' (2022) og 'Intet' (2022).

Flere af de danske film, som er med i Med Skolen I Biografen, har også haft et godt liv i den ordinære biografdistribution, men takket været skolebioordningen får filmene et længere liv og når et endnu større biografpublikum.

Antal solgte biografbilletter i henholdsvis almindelig biografdistribution og Med Skolen I Biografen (sæson 22-23):

 

Det er karakteristisk, at alle fire film har et bogforlæg, som læses i skolen og indgår i danskundervisningen. Med Skolen I Biografen er underholdende fælles filmoplevelser, og samtidig er det undervisning. Til samtlige film er der undervisningsmaterialer, som lærere og elever kan hente på undervisningsportalen Filmcentralen/Undervisning.

Med Skolen I Biografen sæson 2023-24 tilbyder tre danske film: spillefilmene 'Mugge og hans mærkelige hjerne' (2022) og 'Smuk' (2022) samt kortfilmen 'Klimakrigeren' (2022), som er del af en kortfilmspakke. Allerede nu tyder det på, at de kommer til at ligge i front, hvad angår billetsalg. 'Smuk' står til at blive set af 25% flere i biografen via skolebioordningen.

Den danske film 'Smuk' er med i den aktuelle sæson af Med Skolen I Biografen. Foto: Emma Line Sejersen

Den første biografoplevelse

Filminstituttet foretager jævnligt brugerundersøgelse blandt lærere og elever, der benytter Med Skolen I Biografen. En iagttagelse, som går igen, er, at en hel del elever ikke har prøvet at være i biografen før. Med Skolen I Biografen er deres første møde med biografrummet og den fælles oplevelse, det er at se film på det store lærred. I den seneste brugerundersøgelse, som er lavet i juni 2023, angiver 37 % af lærerne, at de har elever, som får deres første biografoplevelse, når de er Med Skolen I Biografen.

Generelt viser brugerundersøgelsen stor tilfreds, når lærere og elever indløser billet til en film i skolebioordningen:

​ Kilde: Filminstituttets Med Skolen I Biografen-brugerundersøgelse 2023 ​

Se hele brugerundersøgelsen

Med Skolen I Biografen er et samarbejde mellem Det Danske Filminstitut, landets Centre for Undervisningsmidler, filmudlejere, biografer og kommuner i Danmark. Det er målrettet grundskolen og gymnasiet.

For mere info kontakt

Jacob Breuning
Projektleder
Tlf. +45 2010 0206
jacobb@dfi.dk