Danske film og filmfolk i Los Angeles

I dagene 1.- 4. juni finder den første "Danish Film Fest: L.A." sted, og temaet for denne festival er "Dogme95 Style". Formålet med festivalen er at fejre og promovere dansk film og kultur og skabe muligheder for samarbejde mellem filmindustrierne i USA og Danmark.

Prins Joachim er protektor for festivalen og er i Los Angeles sammen med en række danske filminstruktører, producenter og skuespillere.

Udover Dogme filmene "Festen", "Idioterne", "Mifunes sidste sang", "Italiensk for begyndere" og "Elsker dig for evigt" vises også "Brødre" i forbindelse med en særlig hyldest til Susanne Bier. Christoffer Boe deltager i festivalen, hvor han præsenterer sin film "Allegro". Jørgen Leth er også med i Los Angeles, hvor han introducerer filmene "Det perfekte menneske" og "De fem benspænd".

I forbindelse med festivalen er der arrangeret to symposier; det første om digital teknologi i filmindustrien og det andet om den indflydelse, den digitale teknologi får på det kreative indhold i filmene.

Festivalen er arrangeret af filmskaberne Lene Pels Jørgensen og Christian Ditlev Bruun, der begge er bosat i USA, i samarbejde med den danske ambassade i Washington DC.

Danish Film Fest: L.A.

For yderligere oplysninger, kontakt:
Det Danske FilminstitutLizette Gram Mygind, lizetteg@dfi.dk, 3374 3506Louise Hagemann, louiseh@dfi.dk, 3374 3559