Danske film på CPH PIX og Buster 2018

OVERBLIK. Når CPH PIX og Buster byder publikum velkommen fra den 27. september, er det med et stort udvalg af danske film på plakaten. Vi giver overblikket over de danske film på festivalen.

De danske film på årets CPH:PIX optræder i festivalens Specials-serie, i New Talent Grand PIX og i de to serier, der er dedikeret til danske talenter: Politikens Talentpris og Upcoming. Derudover er der en række danske film på BUSTER.

I festivalens Specials-program kan man den 26. september komme til gallaåbning med Lars von Triers ’The House That Jack Built’. I samme serie kan man også se Michael Noers ’Før frosten’, Hans Fabian Wullenwebers ’Ninna’ og Christoffer Boes ’Journal 64’. Der er også forpremiere på Boes tv-serie ’Kriger’ i samme serie.  

I festivalens hovedkonkurrenceprogram deltager Rasmus Kloster Bros ’Cutterhead’ og Isabella Eklöfs ’Holiday’. De er også at finde i festivals talentprogram Politikens Talentpris, hvor også Martin Skovbjerg Jensens ’Brakland’, Kasper Kalles ’Christian IV – Den sidste rejse’, Josefine Kirkeskovs ’Lifeboat’ og Laurits Flensted-Jensens ’Neon Heart’ konkurrerer. Alle seks film er støttet via New Danish Screen.

Fakta

Det Danske Filminstitut har støtte De københavnske filmfestivaler med 4,2 mio. kr. i 2018.

De københavnsk filmfestivaler rummer CPH PIX, Buster og CPH:DOX. 

CPH PIX så dagens lys i 2009.

Buster blev oprettet i 2000.

I Upcoming-programmet kan man opleve syv film, der er blevet til uden støtte fra Filminstituttet. Til gengæld er flere af filmene blevet til med hjælp fra landets filmværksteder.

Derudover er der også danske titler i familieprogrammet til Buster. Her kan man blandt andet komme til forpremiere på 'Vildheks' samt opleve kortfilmpakkerne: 'Farverige bekendtskaber', 'Rita & Krokodille: Venner for evigt' og 'Vitello: Fuld af narrestreger!'. Buster afholder desuden en lang række events for børn.

I forbindelse med festivalen viser DR talentudviklingsfilm, der tidligere har deltaget CPH PIX. Der er en talk om dansk animation for børn den 6. oktober i Cinemateket, og den 8. oktober kan man komme til koncert med musikken fra ’Vinterbrødre’.

De seks film i talentprogrammet Politikens Talentpris