Danske film på dvd i februar

Månedens danske dvd- og Blu-ray udgivelser byder på prisbelønnet musikalsk kærlighedsdrama og sidste års mest sete danske film.

"Vanvittig forelsket" (2009). Udkommer den 16. februar

Cyron Melville vandt sidste år priser som bedste mandlige skuespiller ved filmfestivaler i Montreal og Marrakech for sin hovedrolle i Morten Gieses "Vanvittig forelsket". Her spiller han det musikalske talent, Daniel, hvis forelskelse i Sofie sættes under pres. Dels fra omverdenen, fordi det går ud over musikken, og dels da Daniel får mistanke om, at Sofie måske ser en anden. Mistanken bliver til en besættelse og den får voldsomme konsekvenser. Se trailer.

27.425 så "Vanvittig forelsket" i biografen sidste år.

sorte-kugler_lav-450

"Sorte kugler" (2009). Udkommer den 23. februar

Ikke færre end 402.426 biografgængere så sidste år Anders Matthesen på slap line i den tænksomme komedie "Sorte kugler". Foruden manuskript og instruktion tog Matthesen sig også af hovedrollen som ejendomsmægleren, Alex Klein, der foruden et kriseramt ejendomsmarked også plages af en succesfuld kone, en familie med irriterende vaner og 14-årige baristaer, som tror de kan kende forskel på højlandskaffe indsamlet af jomfruer ved midnatstide og den fra Brugsen. Alt i alt er Alex så irriteret at han, den dag det hele bliver alvor, har problemer med at ride stormen af på empatisk vis. Se trailer.

Endelig udkommer der i februar to danske film af ældre dato. Kasper Wedendahls komedie "Stjerner uden hjerner" (1997) med Timm Vladimir og Gordon Kennedy i hovedrollerne kommer på dvd den 20. februar – og Jytte Rex' eksperimenterende "Planetens spejle" (1992) om astronomen Adam Morgenstern, som konfronteres med døden og tanker om universets sorte huller udkommer den 28. februar.