Danske film på dvd i november

Månedens dvd-udgivelser byder på tre af årets store danske filmsucceser med Lotte Svendsens "Max Pinlig", Lars von Triers "Antichrist" og Nils Malmros' "Kærestesorger".

Max pinlig: 3. november
Max er brændt varm på pigen Ofelia, som han prøver imponere, og han vil også gerne være en af de seje i klassen. Men det hele er lidt svært, når man har en mor, der bare er max pinlig og hele tiden siger noget vildt kikset.
"Max pinlig" er instrueret af Lotte Svendsen og er en fortsættelse af tv-serien Max, der blev sendt på DR. Blandt skuespillerne er Samuel Heller-Seiffert, Mette Horn og Lars Bom.
"Max pinlig" blev set af 163.000 i de danske biografer. Den modtog en Special Mention i Berlin-festivalens børnefilmkonkurrence, vandt hovedprisen for bedste spillefilm for unge samt Den Økumeniske Jurys Pris på den tjekkiske Zlin International Film Festival for Children & Youth og en Robert for bedste børne- og familiefilm.

antichrist_3 

Antichrist: 17. november
Gik du glip af sommerens mest debatterede film i biografen, eller har du brug for et gensyn for at vurdere, om Lars von Triers gyser er kvindehadsk, anstødelig eller et rent mesterværk, kan du nu få filmen på dvd.
I "Antichrist" tager et par i dyb sorg over tabet af deres søn ud til deres hytte i skoven for at komme videre i livet. Men de mister kontrollen, da naturen griber ind.
"Antichrist deltog under stort mediepostyr i konkurrencen om Den Gyldne Palme i Cannes, hvor Charlotte Gainsbourgh vandt prisen for bedste kvindelige skuespiller. Filmen har netop vundet Nordisk Råds Filmpris. Fredag den 23. oktober havde den premiere i USA, hvor udtrykket "Chaos reigns" fra filmen har opnået kultstatus.

Billede fra filmen Kærestesorger

Kærestesorger: 24. november
Nils Malmros' "Kærestesorger" er en selvstændig opfølger til "Kundskabens træ". Filmen følger en håndfuld unge igennem deres gymnasietid i starten af 1960'erne på Viborg Katedralskole. Omdrejningspunktet er Jonas og Agnete, som i begyndelsen af historien bliver kærester, og deres turbulente forhold, der går fra fra forelskelse, jalousi, utroskab til kærestesorger.
Filmen er optaget over tre år for at følge de unge skuespilleres faktiske fysiologiske udvikling.
Simone Tang vandt prisen for bedste kvindelige skuespiller på Shanghai International Film Festival.
"Kærestesorger" blev set af 175.000 i biografen.