Danske film på dvd i november

PÅ DVD. Normaltemperaturen for november er 4,7 grader. Men måske kan omdrejningerne i landets dvd-afspillere skabe ekstra kinetisk varmeenergi i månedens løb, hvor der venter "Julefrokosten", "R", "Armadillo", "Lulu & Leon", hele Stieg Larssons "Millennium-trilogi", seks danske kortfilm og en dobbelt-dokumentarudgivelse.

Julefrokosten på dvd den 5. november

Rasmus Heides komedie "Julefrokosten" trak hele 182.677 danskere i biografen sidste år. Fra på fredag den 5. november kan dvd-folket ligeledes more sig over Anders Bo, der af sin chef lokkes til at stjæle kundekartoteket hos det lille konkurrerende autoværksted Holgers Auto. For at fuldføre missionen må Anders Bo deltage i julefrokosten hos Holgers Auto med platte selskabslege og skæve eksistenser. Men som aftenen skrider frem og snapsen og promillen tager over, opdager Anders Bo, at den verden, han ikke kendte før, slet ikke er så værst endda.

Se trailer.

R på dvd den 9. november

Michael Noer og Tobias Lindholm har instrueret og skrevet manuskript til den hårdtslående fængselsfilm "R", som i år blandt andet vandt Nordisk Film Prisen og prisen for bedste nordiske film ved Göteborg filmfestivalen.

I filmen afsoner hovedpersonen "R" en straf for vold. Da han ankommer til Horsens Statsfængsel, er hans mål at holde sig for sig selv og undgå problemer. Men fængslet er fyldt med regler, æresbegreber, skjulte dagsordner og overenskomster, som R skal navigere i, og han bliver hurtigt sat i et afgørende dilemma.

Se trailer.

Armadillo på dvd den 28. november

Janus Metz' dokumentarfilm om danske soldater udstationeret i Afghanistans urolige Helmand-provins skabte ikke alene stor debat herhjemme. Filmen trak også 118.168 danskere i biograferne, hvilket gør "Armadillo" til den næstmest sete danske dokumentarfilm nogensinde, kun overgået af "Gasolin" fra 2006.

Ved filmfestivalen i Cannes blev "Armadillo" desuden, som den første dokumentarfilm nogensinde, præmieret med den fornemme kritikerpris, Semaine de la Critique, og har siden modtaget væsentlige priser i bl.a. London, Moskva og Zürich, ligesom den nu er indstillet til den prestigefyldte European Film Award.

Se trailer.

Lulu & Leon - sæson 1 på dvd den 23. november

Jannik Johansen var konceptuerende instruktør på den danske tv-krimi "Lulu & Leon", som åbnede på TV3 i efteråret 2009 og siden blev overtaget af DR. Serien følger frisørpigen Lulu (Lene Maria Christensen), som – da hendes kriminelle mand Leon (Lars Brygmann) ryger i fængsel på deres bryllupsdag – skal forsøge at få livet til at hænge sammen, samtidig med at hun trækkes længere og længere ind i Leons kriminelle netværk.

Dvd-udgivelsen indeholder afsnit 1-12 af den anmelderroste serie.

Sommerheste og Landsbyen lever på dvd den 15. november

Jørgen Vestergaards to tidlige dokumentarfilm, "Sommerheste" fra 1964 og "Landsbyen lever" fra 1990, udkommer samlet på dvd den 15. november. "Sommerheste" foregår i Vejlerne, de vidtstrakte fjordenge og rørskove i Thy, hvor bønderne kommer i foråret med deres ungkreaturer og deres heste og lader dem græsse og løbe frit omkring hele sommeren. "Landsbyen lever" giver et optimistisk billede af landsbyen, som trods reelle problemer som nedlægning af skoler og nærbutikker stadig lever. Der er en gammel tradition for sammenhold, og der findes nye initiativer som f.eks. kollektiv transport, biogasanlæg og landbrugets fælles mekanisering som alternativ til modløshed og tilbagegang.

Dvd'en med "Sommerheste" og "Landsbyen lever" distribueres af Forlaget Knakken, J.P. Jacobsens Hus, 7700 Thisted. E-mail: orpo@thisted.dk, tlf: 99172843.

Wasteland tales - seks danske kortfilm på dvd nu

Another World Entertainment har netop udsendt en opsamling med seks danske kortfilm, som tidligere på året blev vist ved MovieBattle festivalen under temaet "post-apocalypse" – altså film i stil med Mad Max, The Road, The New Barbarians osv. De seks film er: "The last warrior" af Shaky Gonzalez, "Eastern Army" af Philip Th. Pedersen, "Connected" af Jonas Drotner Mouritsen og Jens Raunkjær Christensen, "I Barbari del CPH" af David Sakurai, Max Fury af af Jack Hansen og "Tutorial - How to kill a racist" af Solkongen.

The Complete Stieg Larsson Millennium Trilogy på dvd den 16. november

Selvom filmatiseringen af Stieg Larssons "Millennium trilogi" var et svensk forehavende, blev første film i serien, "Mænd der hader kvinder", instrueret af danske Niels Arden Oplev – og solgte næsten 1 million billetter i Danmark. Efterfulgt af "Pigen der legede med ilden" og "Luftkastellet der blev sprængt" nåede trilogien at samle mere end 2,3 millioner danskere i biograferne. Nu udkommer alle tre film i "The Complete Stieg Larsson Millennium Trilogy" med mere end to timers ekstramateriale.