Danske film på dvd og Blu-ray i august

PÅ DVD & BLU-RAY. Peter Gantzlers "Dreng" ligger klar i butikkerne. Rasmus Heides "Alle for én" og Pernille Fischer Christensens "En familie" er på trapperne.

"Dreng" – udkom på dvd/Blu-ray den 9. august

Peter Gantzlers debut som spillefilminstruktør handler om den unge studerende Christian (Sebastian Jessen), som forelsker sig lidenskabeligt i den noget ældre, forførende og dominerende kvinde Sanne (Marie Louise Wille). Han drages hurtigt ind i en ny verden af sex og sanselighed, der udvikler sig til et krævende kærlighedsforhold, hvor Christian opdager ukendte sider af sig selv, som han bliver tvunget til at tage stilling til.

"Dreng" er produceret af Peter Gantzlers produktionsselskab, Strange Days Production med støtte fra Filmværkstedet på Det Danske Filminstitut.

"Alle for én" – på dvd/Blu-ray den 30. august (samt 16. august i limited edition)

Rasmus Heides komedie med Mick Øgendahl, Jonatan Spang, Rasmus Bjerg og Jon Lange i hovedrollerne blev i foråret set af 378.514 biografgængere. Filmen handler om fire charmerende drengerøve, der var de bedste barndomsvenner. Problemet er blot, at Martin er blevet politimand, mens Nikolaj, Ralf og Timo ikke altid kan finde ud af, hvad der er dit og mit – uanset om det er hurtige biler eller kærester. Da alle fire en dag er kommet godt og grundigt i klemme, tvinges de til at "lege" sammen som i de gamle dage.

De hurtige kan allerede fra den 16. august sikre sig filmen i en "limited 3-disc edition" sammen med "Blå mænd" og 90 minutters ekstramateriale. "Alle for én" er produceret af Fridthjof Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

"En familie" – på dvd/Blu-ray den 23. august

Pernille Fischer Christensens drama om familien Rheinwald vandt sidste år hovedprisen på Los Angeles Film Festival og deltog i hovedkonkurrencen på filmfestivalen i Berlin, hvor den modtog den internationale filmkritikersammenslutnings pris.

"En familie" handler om galleristen Ditte, som har en dejlig kæreste og står på tærsklen til drømmejobbet i New York. Men Ditte er også yngste generation i det berømte bagerdynasti Rheinwald, og da hendes højtelskede, men dominerende far bliver alvorligt syg, står hun over for et afgørende valg – skal hun gå efter sin egen drøm eller videreføre familiens livsværk? Filmen er en fortælling om komplicerede familierelationer og om at rive sig løs og finde sin helt egen plads i historien.

"En familie" er produceret af Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut. Læs også interview med Pernille Fischer Christensen: Vi skal have lyst til at være der.