Danske film på fransk kortfilmfestival

Den internationale filmfestival i Clermond-Ferrand begynder den 29. januar med tre danske film på programmet - to af dem i konkurrence.

Med i den internationale konkurrence er Mads Matthiesens "Cathrine" (2009), om 16-årige Cathrine, der møder den 36-årige Lars og forsøger at holde forholdet skjult for sine forældre. "Cathrine" vandt en Robert i 2009 for Bedste Korte Fiktionsfilm og deltog samme år ved filmfestivalen i Berlin i kategorien Generation 14K.

For niende gang afholdes Lab konkurrencen, hvor den danske film "Mirror" (2009) af Joachim Ladefoged deltager. Filmen viser det narcissistiske aspekt af at være bodybuilder, og hvordan spejlet er den nærmeste sparringspartner ledsaget af det strenge diætskema og åbningstiderne i træningscentret.

På festivalen vises desuden "Bryllupsnatten" fra 1997 af Mads Tobias Olsen. Det afdøde ægtepar Irene og Verner har så stærk en kærlighed, at de genopstår årligt på deres bryllupsnat for at danse natten væk i hinandens arme. Filmen vises under Panorama i programmet "Zombies, Vampires and Other Undead".

Festivalen begynder den 29. januar og varer indtil den 6. februar.

Læs mere om Clermont-Ferrand International Short Film Festival.

Fakta

Clermont-Ferrand International Short Film Festival består dels af en national fransk hovedkonkurrence, der har kørt 32 gange, en international konkurrence, der kører for 25. gang og den eksperimentelle Lab konkurrence der er nået sin niende runde.

Clermont-Ferrand er geografisk placeret i Auvergne-området i det centrale Frankrig.

Det er muligt at se enkelte kortfilm online på festivalens "Click for Flick".