Danske film på vej til Annecy

TEGNEFILM. Den franske animationsfestival i Annecy skydes i gang den 4. juni. Fire danske film er med, når det sker.

Den spinkle bangebuks "Ronal Barbaren" er udtaget til hovedkonkurrencen på den franske animationsfestival i Annecy, der løber af stabelen den 4. til 9. juni. "Ronal Barbaren" er instrueret af Kresten Vestbjerg Andersen, Thorbjørn Christoffersen og Phillip Einstein Lipski for Einstein Film.

The Animation Workshop i Viborg er godt repræsenteret med tre film i Annecy i år. "Space Stallions" er med i konkurrencen for afgangsfilm, mens "Seven Minutes in the Warsaw Ghetto" af Johan Oettinger er udtaget til konkurrencen for kortfilm. "Seven Minutes in the Warsaw Ghetto" er støttet af New Danish Screen. Desuden er reklamefilmen for Dyrenes Beskyttelse "The Right Choice" med.

Filmfestivalen i den franske by Annecy er den vigtigste festival for animationsfolk. Den er animationsbranchens svar på Cannes og stedet, hvor 630 film fra hele verden ses og sælges, og hvor ligesindede mødes.

"Space Stallions" er instrueret af Thorvaldur Gunnarson, Arna Diego, Esben Jespersen, Agust Freyr Kristninsson, Jonatan Brusch, Polina Bokhan og Touraj Khosravi.

Se afgangsfilmen "Space Stallion" fra The Animation Workshop: