Danske film på Your Film Festival

FESTIVAL. To danske film er blevet udvalgt til semifinalen blandt 15.000 indsendte kortfilm i YouTubes globale filmkonkurrence Your Film Festival.

"I'll Keep an Eye On You" af Torben Bech og "No Exit" af Jesper Isaksen er blandt de 50 film, brugerne på YouTube kan stemme på til Your Film Festival. Ti film går videre til finalen og bliver vist på Venedig Film Festival. En jury af branchefolk, heriblandt Ridley Scott og Michael Fassbender, skal udvælge den bedste film, som vil blive belønnet med et produktionslegat på 500.000 USD og et samarbejde med Ridley Scotts team.

"I'll Keep an Eye On You" med Lars Brygmann i en af hovedrollerne er en barsk historie om en lille drengs dag med sin far i et benhårdt kriminelt miljø. "No Exit" foregår ligeledes i det hårdkogte voldelige bandemiljø i København, med blandt andet tidligere kriminelle som skuespillere.  

"Det er fantastisk at blive eksponeret ved at blive udvalgt blandt flere end 15.000 bidrag (…) Min ambition er at lave spillefilm, så jeg håber selvfølgelig på, at 'No Exit' vil bane vej til et spillefilmsprojekt," siger Jesper Isaksen til Berlingske.

"Det vil være den vildeste drøm, der går i opfyldelse, hvis jeg får mulighed for at sparre med Ridley Scott og Michael Fassbender," siger Torben Bech i en pressemeddelelse.

Torben Bech har tidligere lavet både kortfilm og spillefilm, blandt andet som medinstruktør på den grønlandske film "Nuumioq" og som instruktør på kortfilmen "Nedgravning" fra 1998 og "Med lukkede øjne" fra 2010, begge med støtte fra Det Danske Filmværksted. Jesper Isaksen har tidligere lavet kortfilm og musikvideoer.

Alle kan stemme på "I'll Keep an Eye On You", "No Exit" og de øvrige semifinalister frem til 13. juli. Venedig Film Festival løber af stablen fra den 28. august til den 8. september.

Stem her!

Se trailere for de to danske film: