Danske film på CPH:DOX 2023

FESTIVAL. Dokumentarfilmsfestivalen CPH:DOX kan opleves både i hovedstaden og rundt om i landet fra den 15.- 26.marts. Årets program er spækket med danske bidrag, som du her kan få en oversigt over.

I dag slår CPH:DOX dørene op for dette års festival. En lang række nye danske dokumentarfilm har fundet vej til programmet, der både tager os med til det helt nære Danmark og rundt i den store verden. Programmet spænder fra det helt private med film seksuelle overgreb og afstanden mellem søskende til tunge politiske spørgsmål om tidligere børnesoldaters ansvar og skyld og om de patriotiske myter, der beskytter den obligatoriske værnepligt i Israel.

Festivalens åbningsgallavisning er i år dokumentaren ’Twice Colonized’, der er en koproduktion med Grønland og Canada. Her møde vi advokat og aktivist Aaju Peter, der stædigt kæmper sin egen og andre oprindelige folks kamp for anerkendelse i en verden, hvor kolonialismen ikke kun hører fortiden til. Men samtidig kæmper hun med sine egne dæmoner og traumer i en film, hvor hun selv fortæller sin historie.

Blandt de mange danske film, finder man også Lea Globs eksistentielle portræt 'Apolonia, Apolonia', der allerede har vundet prisen for Bedste film på verdens vigtigste dokumentarfestival, IDFA, samt Christoffer Guldbrandsens længe ventede 'A Storm Foretold' – en film om Trumps tidligere rådgiver Roger Stone, der giver et rystende indblik i magtens rådne kerne frem mod stormløbet på Capitol Hill.

CPH:DOX er ikke kun at finde i hovedstaden. På festivalens streamingplatform PARA:DOX kan man købe online adgang til en lang række af film fra den 24. marts til 2. april, og i 28 kommuner rundt om i landet kan man også opleve visninger og events under navnet DOX:DANMARK. Billetter og det fulde festivalprogram kan findes på cphdox.dk.

Oversigt over danske produktioner

(med link til CPH:DOX-programmet)

CPH:DOX 2023

CPH:DOX løber af stablen fra 15.-26. marts. CPH:FORUM finder sted 20.-23. marts. Sideløbende kan man også deltage i CPH:CONFERENCE, hvor internationale dokumentarfilmfolk deler erfaringer over fem dage.

Både den publikumsrettede del af festivalen og brancheaktiviteterne er støttet af Det Danske Filminstitut.

Tags: