Danske Filmdage for Børn & Unge i Grækenland

I forbindelse med det danske regentpars besøg i Grækenland har Det Danske Filminstitut i samarbejde med Olympia International Film Festival for Children and Young People arrangeret Danske Filmdage for Børn & Unge i Athen og Thessaloniki i dagene 22. - 28. maj 2006.

Otte spillefilm og fire kortfilm vises for børn, unge og den professionelle filmbranche i Grækenland. Programmet spænder fra Søren Kragh-Jacobsens "Gummi Tarzan" fra 1981, af mange udråbt som verdens bedste børnefilm, til Niels Arden Oplevs "Drømmen". Sidstnævnte vandt Krystalbjørnen på filmfestivalen i Berlin i år og er set af mere end 350.000 i de danske biografer.

Den 27. maj er der arrangeret en masterclass "Barndommens filmfortællinger i Danmark" for den græske film- og tvbranche med flere. Masterclass'en ledes af Rumle Hammerich, filminstruktør og producer og Charlotte Giese, leder af Center for Børne- & Ungdomsfilm på Det Danske Filminstitut. Der er fokus på den danske model: vores filmlov, filmskole, filminstitut og kreative filmbranche