Danske komponister åbner Cannes

De danske filmkomponister Flemming Nordkrog og Jørgen Lauritsen giver koncert på Cannes Filmfestivals åbningsdag onsdag den 13. maj.

CANNES 2009: De danske filmkomponister Flemming Nordkrog og Jørgen Lauritsen giver koncert på Cannes Filmfestivals åbningsdag onsdag den 13. maj. Det foregår på festivalens officielle musikscene: "Cinema de la plage".

Fakta
Flemming Nordkrog er herhjemme bedst kendt for musikken til Nikolaj Arcels "Kongekabale" og har også leveret musik til Anders Matthesens kommende film "Sorte Kugler". Han har desuden skrevet musik til den franske film "The Mozart of Pickpockets", som vandt en Oscar i 2008 for bedste kortfilm samt ca. 10 andre franske og belgiske kortfilm.

Jørgen Lauritsen har i Danmark foruden spillefilm lavet en mængde TV og kortfilm med unge instruktører som bl.a. har vundet AKA Filmaward 2008 i Los Angeles. I Los Angeles arbejder Lauritsen sammen med en række opkommende navne som Gabriel Scott.

Flemming Nordkrog og Jørgen Lauritsen er blandt de få danske filmkomponister som arbejder uden for Norden. Flemming Nordkrog har således komponeret musikken til den franske film "Rien de personnel", som er udvalgt til at åbne den prestigefyldte "Critic