Danske M&M Productions Oscar-shortlistet

Den dansk-amerikanske kortfilm "The New Tenants" / "De nye lejere" – instrueret af Joachim Back efter et adapteret manuskript fra Anders Thomas Jensen – er shortlistet til Academy Awards.

For tiende gang er M&M Productions shortlistet til en Oscar med en kortfilm. Denne gang er det Anders Thomas Jensen, der leverer manuskriptet, og det har det danske produktionsselskab haft glæde af før.
 
De tre gange Anders Thomas Jensen tidligere har skrevet manuskript, opnåede kortfilmene en nominering, og tredje gang blev det med "Valgaften" til en Oscar. I tilfældet med "The New Tenants" er manuskriptet adapteret af David Rakoff efter Anders Thomas Jensens originalmanuskript.
 
En snagende nabo, en stenet narkohandler og en ægtemand med et personlig hævntogt og et alt for løstsiddende våben udgør kernen i den barsk satiriske kortfilm "The New Tenants". Midt mellem uåbnede flyttekasser og forventningerne til en ny start på livet oplever to mænd den værst tænkelige flyttedag, da deres nyanskaffede lejlighed viser sig at rumme en skræmmende historie. Det bliver til en skiftevis sjov, uhyggelig og uventet romantisk oplevelse.

Joachim Back, der har instrueret, er en dansk reklamefilminstruktør, der de seneste år har været bosat i New York, og skuespillerne er amerikanske. Filmen er produceret af Johanne Stryhn Hørby, Christian Potalivo og Tivi Magnusson for M&M Productions med amerikanske Park Pictures som koproducent.
 
M&M Productions har tidligere været nomineret fem gange med en kortfilm til Academy Awards – og har modtaget en Oscar de to gange. Den første Oscar gik til Anders Thomas Jensen, der instruerede "Valgaften", og producer Kim Magnusson. Den anden Oscar gik til instruktør Martin Strange Hansen og producer Mie Andreasen for "Der er en yndig mand". Det er instruktør Joachim Back og producer Tivi Magnusson, der er shortlistet denne gang.
 
10 Live Action Shorts Alive in 2009 Oscar Race