Danske premierer uge 11-12

PREMIERE. I denne uge er der tv-premiere på den politiske dokumentar "Krigskampagnen" og koproduktionen "Byen ved verdens ende". På Filmstriben kan man fra nu af se "Frederik – fyrre fed og færdig?", "Chokoladens mørke bagside" og biografhittet "Testamentet".

 


Tv


18. marts: Byen ved verdens ende

DR2 kl. 23.10

byen-ved-verdens-ende
Foto fra filmen

"Byen ved verdens ende" er et vittigt, overraskende og meget positivt portræt af en isoleret landsby i Grønland bestående af 59 mennesker og 100 slædehunde, som det lykkes at overleve mod alle odds.

Filmen havde premiere på CPH:DOX 2012 og blev sendt første gang den 11. marts. Den genudsendes 18. marts, 14. maj og 19. maj

"Byen ved verdens ende" er instrueret af Sarah Gavron og koproduceret af Made in Copenhagen med støtte fra Det Danske Filminstitut. Filmen er en engelsk koproduktion.

Trailer


Village At The End Of The World - Trailer from Docs & Pieces on Vimeo.


19. marts: Krigskampagnen

DR2 Dokumania kl. 20.30

krigskampagnen
Krigskampagnen – kunsten at sælge en krig. Foto: Adam Philp

"Krigskampagnen" er en dokumentarisk politisk thriller, der for første gang nogensinde samler trådene i det komplekse, internationale spil, der gik forud for beslutningen om Danmarks deltagelse i Irak-krigen. I filmen fortæller en række centrale, internationale vidner og whistleblowers om tiden og beslutningsprocesserne inden krigen. Om hvordan kampagner blev udtænkt, taler forfattet og efterretninger tilpasset. Alle filmens medvirkende var en del af det storpolitiske spil, men har nu valgt at stå frem og berette om den manipulation med ord og følelser, som gjorde det muligt for Bush, Blair og Fogh at sælge krigen til offentligheden.

Filmen får premiere i Danmark den 19. marts for at markere tiårsdagen for invasionen af Irak og vises efterfølgende i en række europæiske lande.

"Krigskampagnen" er instrueret af Boris Bertram og produceret af Lise Lense-Møller for Magic Hour Films med støtte fra Det Danske Filminstitut.


Premierer på Filmstriben i ugen der gik


Testamentet

testamenetet
Henrik og Christian på vej til begravelse. Framegrab

Henrik har store problemer. Hans kæreste er skredet, hans stof- og alkoholmisbrug er helt ude af kontrol, og han er i dyb gæld. Da alt er allermest dystert, og hans problemer synes uovervindelige, bliver en dør til et nyt liv åbnet. Henriks velhavende bedstefar dør og efterlader ham en formue. Men løftet om penge gør at en sand krig bryder ud i Henriks familie og mange års svigt og forræderi bliver afsløret.

Christian Sønderby Jepsen fik prisen DANISH:DOX på CPH:DOX 2011 for filmen, som også vandt en Bodil for bedste dokumentarfilm.

"Testamentet" er produceret af Julie E. Pedersen for Copenhagen Bombay med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Se "Testamentet" på Filmstriben

Trailer

The Will / Testamentet Official Trailer from We Know Music on Vimeo.

 


Frederik – fyrre fed og færdig?

frederik
Frederik er 43 år og vejer 181 kg. Framefrab

Dokumentarfilm om 43-årige Frederik Pedersens kamp for sit liv – han vejer 181 kg. En film om et samfundsproblem.

"Frederik – fyrre fed og færdig?" er instrueret af Mads Iversen og produceret af Jensen & Kompagni.

Se "Frederik – fyrre fed og færdig?" på Filmstriben

Trailer


Fyrre Fed og Færdig ? from Mads Black Ifversen on Vimeo.


Chokoladens mørke bagside

chokoladens-mørke-bagside
Børnearbejder i Elfenbenskystens chokoladeindustri. Framegreb

I filmen "Chokoladens mørke bagside" afsløres de groteske forhold i chokoladeindustrien, hvor børn bliver handlet og brugt i produktionen. 40 procent af al chokolade bliver produceret i Elfenbenskysten, og her arbejder børn helt ned til otte år ulovligt i plantagerne. I "Lyssky chokolade" forsøger Mistrati at finde ud af, om chokoladeindustrien taler sandt, når den siger, at den sørger for skolegang, hospitaler etc. for børnene.

Dokumentaren vandt i 2011 to priser ved The New York Festivals, hvor den blev Gold World Medal Winner 2011 i kategorien "Bedste aktualitetsprogram" og fik bronzemedaljen fra FN’s kontor for offentlig information (UNDPI).

"Chokoladens mørke bagside" er instrueret af Miki Mistraki og produceret af Bastard Film.

Se "Chokoladens mørke bagside" på Filmstriben

Trailer

Miki viser Nestle Chokoladens Mørke Side - Lyssky Chokolade from Helle Faber on Vimeo.