Danske premierer uge 33-34

PREMIERE. Den anmelderroste dokumentar "Dans for mig" får tv-premiere, og sidste års hit "Kidd Life" kan ses på Filmstriben.

 


Tv

 


Dans for mig

DR1 21. august kl. 20.00

Mie er 14 år og elitesportsdanser. Den suverænt bedste i sin aldersklasse. Hun står pludselig uden dansepartner, og da det ikke er til at finde en ny passende partner i Danmark, søger hun og familien i udlandet. Valget falder på russiske Egor, som kommer til Danmark for at prøvedanse med Mie. Da det fungerer godt, bliver Egor i Danmark og flytter ind hos Mie og hendes forældre. Filmen følger parrets første og svære tid sammen. Alt tyder på, at de er det perfekte match på dansegulvet, men privat hober problemerne sig op.

Filmen vandt i foråret den internationale Audience Favorite Award på American Documentary Film Festival i Palm Springs, Californien.

"Dans for mig" er instrueret af Katrine Philp og produceret af Lise Saxtrup for Klassefilm med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer

 


Filmstriben

 


Kidd Life

kidd1
YouTube-fænomenet Kidd. Foto: Andreas Johnsen

Fire drenge i begyndelsen af 20'erne, Kidd, TopGunn, Klumben og Eloq er venner og musikere. De følger ikke de gængse spilleregler og lever fra hånden til munden, mens de producerer deres eget musik og tror fuldt og fast på deres drømme om anerkendelse og berømmelse. Da de, for at tage røven på den etablerede musikbranche, uploader musikvideoen "Kysset med Jamel" på YouTube 1. marts 2011 kickstarter det en ny tilværelse for dem.

Filmen var sidste år et hit i biografen og på CPH:DOX 2012, hvor den modtog en Special Mention.

"Kidd Life" er instrueret af Andreas Johnsen og produceret af Kirstine Barfod og Andreas Johnsen for Rosforth Films og Killit Films med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Se "Kidd Life" på Filmstriben.

Trailer