Danske premierer uge 37-38

PREMIERE. Dokumentarfilmen "Moon Rider", der skildrer Rasmus Quaades kamp for at blive professionel cykelrytter får tv-premiere. "Isblomstens Hemmelighed" og "Testamentet" er blevet udgivet på dvd, og tre nye dokumentar- og en spillefilm kan nu ses på Filmstriben.

 

 


Tv

 


17. september: Moon Rider
DR2 Dokumania kl. 20.30

"Moon Rider" er en fortælling om den unge Rasmus Quaade og hans kamp for at blive professionel cykelrytter. Det er en dannelsesrejse, der fører tilskueren med ned i helvede og tilbage. Rasmus har en krop skabt til cykling, men et sind, der er skabt til at tænke. Hans fængende overvejelser om liv og død bliver hans største modstander i kampen om at udleve sin drøm: at blive verdensmester i enkeltstart. For at vinde skal han tømme hovedet helt, men hvordan tømmer man hovedet, når alle tanker er et skridt i den forkerte retning?

"Moon Rider" er instrueret af Daniel Dencik og produceret af Monica Hellström for Dencik Film med støtte fra New Danish Screen.

Trailer

 

 

 


Dvd

 


 

Isblomstens Hemmelighed

Isblomstens-hem-web

 

Første gang Svindel forsøger at trylle, kommer han ved et uheld til at skyde oldefars tryllestav langt ind i De Grønne Ærters Dal, hvor han møder Fup, der ændrer hele Svindels livsanskuelse. De to venner vender tilbage med en anden og meget mere magisk tryllestav end den, Oldefar har brugt hele sit liv. Men da Svindel prøver at trylle for anden gang, går noget galt og han mister Oldefar. Fups gode humør inspirerer Svindel til at opfinde en myte om sin oldefar. Til sidst er Svindel nødt til at bekæmpe sin arv for at redde Fup og give hele De Grønne Ærters Dal et trylleshow, de aldrig glemmer!

Filmen er produceret i 2012 og vist på en række europæiske filmfestivaler i 2012 og 2013.

Animations- og børnefilmen er instrueret af Jacob Ley og produceret af Petter Lindblad for Copenhagen Bombay. Filmen har modtaget konsulentstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Testamentet

testamenetet

Henrik har store problemer. Hans kæreste er skredet, hans stof-og alkoholmisbrug er helt ude af kontrol, og han er i dyb gæld. Da alt er allermest dystert og hans problemer synes uovervindelige, bliver en dør til et nyt liv åbnet. Henriks velhavende bedstefar dør og efterlader ham en formue. Men løftet om penge gør, at en sand krig bryder ud i Henrik's familie og mange års svigt og forræderi bliver afsløret.

Dokumentaren fik festivalpremiere på CPH:DOX i 2011 og blev vist i DOXBIO i 2012.

Filmen er instrueret af Christian Sønderby Jepsen og produceret af Julie E. Pedersen for Copehagen Bombay. Filmen har modtaget konsulentstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer

 

 

 


Filmstriben

 


Ishavets kæmpe

Ishavets kaempe

En grønlandshval fødes i begyndelsen af 1800-tallet. Set fra hvalens perspektiv får vi et indblik i vor egen historie, i den industrielle udvikling og den globale opvarmning. I unikke undervandsoptagelser samt animerede og CGI-genererede sekvenser følger vi hvalens liv fra fødsel til død, under jagten på føde og fødesteder, i en verden som hastigt forandres af menneskets tilstedeværelse.

Dokumentaren havde tv-premiere den 8. september på DR1.

"Ishavets kæmpe" er instrueret og produceret af Adam Schmedes for Loke Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Se "Ishavets kæmpe" på Filmstriben.

Dans for mig

dans-for-mig

Mie er 14 år og elitesportsdanser. Hun står pludselig uden dansepartner, og da det ikke er til at finde en ny passende partner i Danmark, søger hun og familien i udlandet. Valget falder på russiske Egor, som kommer til Danmark for at prøvedanse med Mie. Filmen følger parrets første og svære tid sammen.

Dokumentaren er instrueret af Katrine Philp og produceret af Lise Saxtrup for Klassefilm ApS med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Se "Dans for mig" på Filmstriben.

You & Me Forever

You-and-Me-Forever2ny

Laura og Christine er begge 16 år og bedste veninder. Men da de møder den mystiske og spændende Maria, tager venskabet en intens drejning. Det bliver en historie om venner og fjender, om sårbarhed og vildskab og om kærlighed og sex.

Spillefilmen er instrueret af Kaspar Munk og produceret af Anders Toft Andersen for Nimbus Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Se "You & Me Forever" på Filmstriben.

Trailer

 

Searching for Bill

searchingforbill

Bob Maser bor i en trailerpark udenfor New Orleans. Hans bil er blevet stjålet af en svindler ved navn Bill, men bliver fundet igen i Detroit. Bob finder bilen og i den Bills gamle notesbog med kontaktoplysninger på personer, Bill har narret på sin vej. Bob beslutter sig for at finde Bill. På rejsen møder han andre rejsende, hvis skæbner han genkender. Alle har de mistet. Alle leder de efter en nyt liv - i et land under pres.

Dokumentaren er instrueret af Jonas Poher Rasmussen og produceret af David B. Sørensen for Dharma Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Se "Searching for Bill" på Filmstriben.

Trailer