Danske premierer uge 38-39

PREMIERE. Dokumentarfilmen "Moon Rider", der skildrer Rasmus Quaades kamp for at blive professionel cykelrytter, får tv-premiere på DR2 den 17. september, mens små og større børn kan gå på oplevelse på Filmstriben med tre nye film "Børnenes verden", "Drengelejren" og "Woolfert".


Tv

 


17. september: Moon Rider
DR2 Dokumania kl. 20.30

"Moon Rider" er en fortælling om den unge Rasmus Quaade og hans kamp for at blive professionel cykelrytter. Det er en dannelsesrejse, der fører tilskueren med ned i helvede og tilbage. Rasmus har en krop skabt til cykling, men et sind, der er skabt til at tænke. Hans fængende overvejelser om liv og død bliver hans største modstander i kampen om at udleve sin drøm: at blive verdensmester i enkeltstart. For at vinde skal han tømme hovedet helt, men hvordan tømmer man hovedet, når alle tanker er et skridt i den forkerte retning?

"Moon Rider" er instrueret af Daniel Dencik og produceret af Monica Hellström for Dencik Film med støtte fra New Danish Screen.

Læs interview med Daniel Dencik "Rasmus ville ikke være helt"

Trailer

 

 


Filmstriben


 

Børnenes verden

Boernenes-verden

 

"Børnenes verden" foregår i en verden, hvor der ingen voksne findes. Drengene og pigerne lever adskilt separeret af en øde slette. En nat, hvor drengenes by bliver angrebet, sårer vores hovedkarakter Albert en pige, Sofie. I stedet for at give hende til de andre drenge, tager Albert hånd om hende og læger hendes sår. Gennem Sofie får Albert at vide om pigernes verden, og da han bliver afsløret og bagefter udstødt som forræder, flygter han til pigernes verden. En helt ny verden åbner sig for Albert, men desværre er drengene på sporet af ham, og bevæbnet til tænderne vil de nedkæmpe pigerne en gang for alle. En stor konflikt truer Børnenes Verden. En konflikt som kun Albert kan løse.

"Børnenes verden" er instrueret af Paw Charlie Ravn og produceret af Jacob Jarek for Eye Candy Film. Filmen er støttet af Det Danske Filminstitut.

Se "Børnenes verden" på Filmstriben

 

Drengelejren

Drengelejren mob

"Drengelejren" skildrer en gruppe drenge mellem 11 og 14 år, som mødes og finder hinanden på en sommerlejr arrangeret. Drengene kommer fra hjem uden meget overskud, og deres hverdag er præget af marginalisering og mobning. På trods af de svære omstændigheder viser drengene sig i stand til at nærme sig hinanden og give hinanden omsorg. Deres indbyrdes kontakt er båret af humor og en afvæbnende bramfrihed, når først isen og de negative mønstre bliver brudt. På de fem dage lejren varer, finder drengene ressourcer i sig selv, som hverken de selv eller andre drømte om, at de havde.

"Drengelejr" er instrueret af Cathrine Marchen Asmussen og produceret af Sara Stockmann for Sonntag Pictures ApS med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Se "Drengelejren" på Filmstriben.

Woolfert

Woolfert

I en verden domineret af får bor Woolfert, en underkuet ulv. Sammen med sin makker samler han skrald i de rige fårekvarterer. Her forelsker han sig i filmdiva-fåret Sheela. Denne forelskelse bliver ikke nemmere af, at Sheelas bejler Lemmy Lam er en magtfuld politikommissær. Stik imod alle odds falder Sheela pladask for Woolfert. Hele fåreverdenen vender på en tallerken. Nu er ulvene pludselig populære. Men i kulissen lurer den forsmåede Lemmy Lam på at forpurre denne umulige kærligheds historie. Det kan da umuligt ende godt.

Søren Thomsen har instrueret "Woolfert", mens Morten Kaufmann og Karsten Mungo Madsen har instrueret for Cacao Film. Filmen er støttet af Det Danske Filminstitut.

Se "Woolfert" på Filmstriben

Trailer