Danske premierer uge 4-5

PREMIERE. Nu udkommer Susanne Biers biografhit "Den skaldede frisør" på dvd og blu-ray. Se også sidste uges premierer på Filmstriben: coming of age-historien "Fucking tøs" og de to ungdomsserier "Hemmeligheden" og "Shanne og veninderne".

 

29. januar: Den skaldede frisør

Dvd og blu-ray

Susanne Biers romantiske komedie "Den skaldede frisør" blev set af 645.000 biografgængere, hvilket var det næstbedste for en dansk film i 2012.

Filmens hovedperson Ida har haft et hårdt år. Hun er ved at komme sig over en kræftsygdom og har netop opdaget, at hendes mand er hende utro med en smuk ung blondine. På vej til sin datters bryllup i Italien bakker Ida ind i en bil, der tilfældigvis viser sig at være Philips; en velhavende forretningsmand og gommens far. Da de to familier endelig samles i en smuk gammel italiensk villa, midt i en citronlund, forventer alle et smukt og romantisk bryllup planlagt til sidste detalje. De kunne ikke have taget mere fejl.

Manuskriptet er skrevet af Susanne Bier og Anders Thomas Jensen. Filmen er produceret af Sisse Graum Jørgensen og Vibeke Windeløv for Zentropa Entertainments med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Læs interviewet med Susanne Bier A true romantic.

Trailer

 

 


Premierer på Filmstriben i ugen der gik:

16. januar: Fucking tøs

Kortfilm

fucking-tøs-web
Drengepigen Alex i "Fucking tøs" fra Filmværkstedet.

"Fucking tøs" er en coming of age-historie om Alex, en 12-årig drengepige, som har svært ved at forholde sig til at være pige. Hun har opbygget sit eget drengeunivers, hvor hun maler grafitti og strejfer rundt med sine venner. Agressivt kæmper hun for at holde sine følelser og den spirende seksualitet fra livet.

"Fucking tøs" er en dansk kortfilm, som er instrueret af Kira Richards Hansen og produceret af Pelle Folmer med støtte fra Filmværkstedet på Det Danske Filminstitut.

Læs interview med Kira Richards Hansen i Fucking tøs.

Se "Fucking tøs" på Filmstriben.

 


16. januar: Hemmeligheden 1-4

Serie i 4 afsnit

hemmeligheden
"Hemmeligheden". Foto: Karina Tengberg

De tre søskende Donna på 16, Rianne på 14 og Plet på 11 år bor sammen med deres mor på et husmandssted i en kirsebærplantage. En iskold januar morgen finder de mor liggende død på køkkengulvet. I hånden har hun fire billettet til Barbados. Børnene beslutter at holde dødsfaldet hemmeligt og lægger hende i spisekammeret, hvor der er rigtig koldt. Men det er krævende at holde facaden, når kammerater, kærester, naboen Flejnert og det store samfund hele tiden trænger sig på. De 3 børn finder også ud af, at mor havde en hel del hemmeligheder og noget kunne tyde på, at hendes kaotiske og kærlighedsfyldte liv som dansktopsangerinde, kirsebæravler og hjemmegående husmor ikke var hele sandheden.

"Hemmeligheden" er en fiktionsserie i fire afsnit for større børn og unge, instrueret af Morten Køhlert og produceret af Morten Kaufmann for Toolbox Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Se "Hemmeligheden" på Filmstriben.

Trailer

Hemmeligheden Trailer DK 1080 from Det Danske Filminstitut on Vimeo.

 


18. januar: Shanne og veninderne / Shanne

Dokumentarfilm / serie i 5 afsnit

Shanne
"Shanne" er en dokumentar om veninder og identitet. Foto: Adam Wallensten

Shannes bedste veninde Emma er flyttet til en anden skole, og Shanne savner én at høre sammen med i klassen. Der er mange kliker, og Shanne føler sig alene, selvom hun stadig har kontakt til Emma. Men efter sommerferien skal klasserne på skolen blandes til tre nye 7. klasser, og det giver Shanne håb om at finde nye venner. Men kan Shanne holde fast i det gamle venskab med Emma i en tid, hvor alting forandrer sig så meget?

Ulla Søe og Sussie Weinolds dokumentar kan ses som film eller serie i fem afsnit. Den er produceret af Mette Mailand for Plus Pictures og støttet af Det Danske Filminstitut.

Se filmen "Shanne og veninderne" på Filmstriben eller serien "Shanne" på Filmstriben.