Danske premierer uge 7-8

PREMIERE. I den kommende uge er der tv-premiere på de danske dokumentarer "En mors kamp for et normalt liv", "Flugten til Hollywood" og "My Love – Historien om Poul og Mai". Spillefilmene "Kapringen" og "Talenttyven" udkommer på dvd, og på Filmstriben vises "Me, Myself & Martin Laursen", "Sort hvid dreng" og animationsfilmen "Glidende mavelandinger".

TV

14. februar / DR 1 kl. 20.30

En mors kamp for et normalt liv


Stine og Cecilie. Framegrab

En mor til et kræftsygt barn kæmper for at opretholde en normal tilværelse for sin familie. Stine på 37 år er enlig mor til tre piger. Hendes datter Cecilie på 11 år har kræft og har haft det siden hun var tre. Cecilie har levet sit halve liv på Rigshospitalet og Stine med hende. Stine kæmper på alle fronter i et ubærligt kaos. Samtidig insisterer hun på at opretholde en hverdag for alle sine tre børn. Filmen følger familiens liv, både i hjemmet og på hospitalet, gennem de seneste to år.

Filmen havde premierevisning den 9. februar i samarbejde med Børnecancerfonden. Den udkommer snart på dvd og VoD og kan ses på Filmstriben fra den 1. marts.

"En mors kamp for et normalt liv" er instrueret af Mikala Krogh og produceret af Sigrid Dyekjær for Danish Documentary med støtte fra Det Danske Filminstitut.


17. februar / DR K kl. 21.00

Flugten til Hollywood

Flugten-til-Hollywood
"Flugten til Hollywood". Framegrab

"Flugten til Hollywood" er en poetisk dokumentar om en ung storyboardtegner, som rejser til Hollywood for at forfølge sin drøm. I en tid med Mad Men-craze og nostalgi rammer filmen ind i hjertet af vores tids eskapisme. Filmen er et portræt af drømme – hvordan de opstår, gror og stædigt hænger ved.

Filmen blev vist på festivalen DOKU.ARTS i Berlin. Den genudsendes den 19. februar kl. 14.10 samt den 26. februar kl. 14.05 på DR K. Trine Dam Ottosens dokumentar er produceret af Eva Jakobsen med støtte fra Filmværkstedet ved Det Danske Filminstitut.

Læs mere på flugtentilhollywood.blogspot.dk og i interviewet Flugten til Hollywood

Trailer

 


21. februar / DR 1 kl. 20.30

My Love – Historien om Poul og Mai

Mylove.web
Poul og Mai. Foto: Klassefilm

66-årige Poul er fisker i Hårbølle på Møn. Tyve år yngre Mai er fra Bangkok. Poul og Mai elsker hinanden. Men sådan har det ikke altid været. Tidligere elskede de hver især deres koner. Filmen skildrer en kærlighedshistorie, der hylder troen på, at vi kan finde stor lykke i vores liv, hvis vi tør. Samtidig spejler den vores vestlige samtids romantiske og kompromisløse krav til den store kærlighed i mere traditionelle værdier som ansvarlighed, omsorg og næstekærlighed.

Filmen var åbningsfilm på MIX Copenhagen i 2012 og kan ses på Filmstriben efter tv-premieren.

"My Love – Historien om Poul og Mai" er instrueret af Iben Haahr Andersen og produceret af Lise Saxtrup for Klassefilm med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer

 

 


DVD

Kapringen

kapringen2
"Kapringen" er nomineret til både en Bodil og en Robert for årets bedste film. Foto: Magnus Nordenhof Jønck

Fragtskibet MV Rozen er på vej mod havn, da det bordes og kapres af pirater i Det Indiske Ocean. Ombord er to danske sømænd, skibskokken Mikkel og maskinmesteren Jan, der bliver taget som gidsler i et kynisk spil om liv og død. For med kravet om en løsesum på millioner af dollars udløses et psykologisk drama mellem den danske skibsreder og de somaliske pirater.

"Kapringen" har vundet flotte internationale priser og er herhjemme nomineret til 4 Bodil- og 12 Robert-priser, blandt andet i kategorien Årets Film.

Filmen er instrueret af Tobias Lindholm og produceret af Tomas Radoor og René Ezra for Nordisk Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer

 

 


DVD

Talenttyven

talenttyven
Jonatan Spangs spillefilmdebut "Talenttyven". Foto: Jens Juncker-Jensen

Ved et tilfælde opdager den fallerede popstjerne Mark, at hans kæreste Laura faktisk har langt større talent end han selv, og magtbalancen i forholdet er for altid ændret. Laura, der altid har stået i skyggen af kærestens musikkarriere, oplever succes på jobbet og får fornyet selvtillid. I desperation for at få karrieren tilbage på sporet og genoprette hierarkiet i parforholdet prøver han at stjæle hendes helt unikke talent.

I hovedrollerne ses Mille Hoffmeyer Lehfeldt og Casper Crump, og desuden medvirker Frank Hvam, Mille Dinesen og Birthe Neumann.

"Talenttyven" er Jonatan Spangs debut som spillefilminstruktør. Filmen er produceret af Bo Ehrhardt for Nimbus Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer

 


FILMSTRIBEN

Premierer i ugen, der gik

Me, Myself & Martin Laursen

me,-myself-&-martin-laursen
Anthony Tullberg undersøger sin tidligere fodboldkarriere. Framegrab

"Me, Myself & Martin Laursen" er instruktør og fodboldspiller Anthony Tullbergs undersøgelse af, hvorfor landsholdspiller og Champions League-vinder Martin Laursen kom så langt, når han ikke selv gjorde. Det er et kig ind i en fodboldverden, som vi ikke har set før. Anthony udspørger verdensberømte fodboldspillere om Martins styrker og svagheder og indser til sidst, at det ikke kun er teknik og boldtalent, der baner vejen til stjernerne.

I filmen medvirker en række danske og internationale fodboldspillere.

Anthony Tullbergs dokumentar er produceret af Nynne Marie Selin Eidnes for First Lady Film i samarbejde med New Danish Screen ved Det Danske Filminstitut.

Se "Me, Myself & Martin Laursen" på Filmstriben

 


Sort hvid dreng

Sort-hvid-dreng
Shida er albino i Tanzania. Foto: Talib Rasmussen

Shida er den nye dreng i klassen på en engelsksproget kostskole i Tanzania. Han er genert, har ingen selvtillid, taler ikke et ord engelsk, og så er han albino. Ligesom de fleste af landets albinobørn er han blevet fjernet fra hjemmet for at blive beskyttet fra heksedoktorernes jagt på deres liv. Filmen følger Shidas første år på kostskolen, hvor disciplinen er hård og tolerancen lav. Men skolen er også en chance for ham for at få en god uddannelse og kæmpe sig ud af en tilværelse på bunden af samfundet.

"Sort hvid dreng" havde premiere under CPH:DOX sidste år, hvor den vandt SONIC:DOX AWARD.

Filmen er instrueret af Camilla Magid og produceret af Jacob Oliver Krarup for Fourhands Film med støtte fra New Danish Screen ved Det Danske Filminstitut.

Se "Sort hvid dreng" på Filmstriben

 


Glidende mavelandinger

glidende-mavelandinger
Animationsfilm til børn om fuglen Flap. Framegrab

Tre unge fugle længes efter at opleve, hvad der er bag dalens høje bjerge. Flap har haft et frygteligt uheld og er nødt til at overkomme sin frygt for at flyve, hvis han nogensinde skal kunne forlade dalen med sine to venner.

Christyan Lundblad, Shilo Duffy og Bart Browne lægger stemmer til.

John Malletts animerede kortfilm er produceret af Michelle Nardone og Anne Katrine Talks for The Animation Workshop med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Se "Glidende mavelandinger" på Filmstriben