Danske priser i Kiev, Sevilla og Chicago

Publikums-, jury- og branchepriser til henholdsvis dansk spillefilm, dansk kortfilm, dansk instruktør og dansk producent.

Vanvittig forelsket i Kiev

Morten Gieses "Vanvittig forelsket" vandt søndag aften den hæderfulde Publikumspris ved den store internationale filmfestival "Molodist" i Kiev. Den ene af filmens hovedrolleindehavere, Sara Hjort, var til stede ved overrækkelsen, der fandt sted ved afslutningsgallaen for den 39. udgave af den ukrainske filmfestival.

"Anna", islandske Runar Runarssons afgangsfilm som instruktør fra Den Danske Filmskole i år, vandt ved samme lejlighed "Diploma of the Jury". Læs mere om filmen her.

Læs mere på festivalens engelske hjemmeside.

I et spejl i en gåde i Chicago

Samtidig, men på den anden side af jorden, modtog den danske instruktør Jesper W. Nielsens "I et spejl i en gåde" prisen for bedste spillefilm ved den internationale børnefilmsfestival i Chicago. Filmen, der er produceret af det norske Spillefilmkompaniet 4 ½ med danske Zentropa og spanske Rabagast som koproducenter, er en filmatisering af Jostein Gaarders storsælgende ungdomsroman af samme navn.

Læs mere om "I et spejl i en gåde" og om Chicago International Children's Film Festival.

Søren Stærmose i Sevilla

På den spanske Sevilla Festival de Cine Europeo blev den danske producer Søren Stærmose tildelt festivalens branchepris for sit virke gennem et kvart århundrede - et virke, der senest har kastet succes-filmatiseringen af Stieg Larssons Millennium-trilogi af sig.

Læs mere om Søren Stærmose og begrundelsen for hæderen på festivalens hjemmeside.