To danske serier pitches på Séries Mania

PUBLIC SERVICE. Fridthjof Films "Specialisterne" og Miso Films "Kriger" af Christoffer Boe er udtaget til finansieringsforum på Europas største tv-seriefestival Séries Mania i Paris den 15. til 24. april.

"Specialisterne" og "Kriger" vil blive fremlagt for 300 delegerede på The European TV Series Coproduction Forum, på Séries Mania, der med 22.000 gæster i 2015 er en af verdens største festivaler for tv-serier. Festivalens koproduktionsforum finder sted fra den 19. til 21. april, hvor i alt 16 projekter er udtaget blandt 200 indsendte projekter.

De delegerede på The European TV Series Coproduction Forum består af branchefolk fra bl.a. Netflix, Amazon, BBC World, Gaumont International, ITV Studios, Red Arrow International, Sony Pictures, Red Arrow International og Zodiak.

Om Public Service Puljen

Public Service Puljen støtter programmer med originalitet, betydning og kvalitet.

Ifølge 'Mediepolitisk aftale for 2015-2018' videreføres Public Service Puljen med en bevillingsramme på 42,5 millioner kroner om året, heraf 2,5 millioner kroner om året til regionale produktioner.

Puljen yder støtte til udvikling og produktion af dansk tv-drama og tv-dokumentar samt programmer til børn og unge inden for alle genrer.

Puljen kan søges af både tv-station og VOD-tjenester.

Styregruppens medlemmer er Birgitte Fredsby, direktør på Made By Us, Torben Smidt Hansen, forstander på Vallekilde Højskole og Claus Ladegaard, områdedirektør på DFI.

Læs mere Public Service Puljen

Begge serier er udviklingsstøttet via Public Service Puljen. 

Læs mere om Séries Mania

Specialisterne

ronnieogforfatterneDe to forfattere og idémanden.

(44 min. x 8)
Idé og Producent: Ronnie Fridthjof
Forfattere: Lasse Kyed Rasmussen og Jesper Fink
Producer: Mille Bjørke
Tv-station: Discovery Networks Danmark - kanal 5 v. dramachef Lars Ellegaard

Da Ulrik vender hjem til det danske politi efter 7 år hos FBI, starter han med at fyre alle politifolk i den nyoprettede afdeling SAFE: Specialister i Avancerede Forbrydelser og Efterretning. Ulriks vil bygge en moderne enhed op fra bunden med specialister udefra. Dét skaber oprør hos den etablerede del af korpset, men modstanden styrker blot Ulriks vindermentalitet og intensiverer et arbejdsraseri, der godt nok løser sagerne, men endnu engang truer relationen til dem, der betyder allermest for ham: hans datter og ekskone. De var årsagen til, at han flygtede til USA, og de er grunden til, at han er hjemme igen. Spørgsmålet nu er bare, om han er klar til at genskabe relationerne, eller om han gentager fortidens fejl?

"Med 'Specialisterne' ønsker vi at skabe en serie, der har fokus på opklaring af en forbrydelse i hvert afsnit, men som også dykker ned i hovedkaraktererne på en måde, som vi ikke er vant til i de amerikanske serier," fortæller Ronnie Fridthjof, som efter eget udsagn altid har elsket whodunit-serier og såkaldte police procedurals, men mener, at de amerikanske serier ofte mangler et persongalleri, man har lyst til at følge over længere tid. 

"Dørene for mere internationalt samarbejde blev åbnet med 'Heartless', der var udtaget til Generation-programmet i Berlin som den første tv-serie nogen sinde. Men hvor 'Heartless' retter sig mod unge, er målet at 'Specialisterne' skal være interessant for en bredere målgruppe," forklarer Ronnie Fridthjof. 

Kriger

(45 min. x 6)
Producere: Jonas Allen, Peter Bose, Miso Film
Forfattere: Christoffer Boe og Simon Pasternak
Instruktion: Christoffer Boe
Tv-station: TV 2

Den hjemvendte elitesoldat CC anses ikke længere egnet af hæren, men CC er ikke klar til det civile liv. Han går undercover som politiagent for sammen med politikvinden Louise at infiltrere en rockergruppe og fælde lederen Tom, som styrer en ghetto med hård hånd. CC's krigermentalitet gør ham perfekt til rollen som rocker og agent, men spillet kompliceres, da han opdager, at de eneste, der forstår og respekterer ham i verdens lykkeligste land er dem, som han bekæmper. Og da han forelsker sig i Louise og muligheden for et helt almindeligt liv igangsætter det CC's mest fatale krig - kampen om hans sjæl. "Krigerne" instrueres af Christoffer Boe, som har Simon Pasternak med på manus. Serien er udviklet af TV 2 og Miso Film.

"'Kriger' er et thrillerdrama, der med en stærk og nervepirrende samtidshistorie fortæller historien om en elitesoldat, der, efter hans hjemkomst, ikke kan slippe af med sin indre kriger, og bliver fanget i en ny og helt anden krig som undercover agent. En rolle hvor vores kriger ultimativt bliver fanget mellem krigen og freden..." fortæller producer Jonas Allen.