Danske skuespillere fortæller om faget i ny bog

NY BOG. Michael Moritzen interviewede elleve danske skuespillere om skuespilfaget. Resultatet er "Respekt - elleve samtaler om at være skuespiller", der udkommer den 15. marts.

"Vi er altså ikke nogen fabrik!" Sådan reagerer Ghita Nørby på Det Kongelige Teaters personlighedsudviklingskurser. Udtalelsen er en af de mange personlige refleksioner, læseren møder i Michael Moritzens nye bog "Respekt – elleve samtaler om at være skuespiller".

Michael Moritzen er søn af skuespiller Henning Moritzen, som netop har modtaget en Æres-Bodil for sin karriere. Sønnen Moritzen har fået teatermiljøet ind med modermælken og er selv instruktør og skuespiller.

Om forfatteren

Michael Moritzen (f.1954) er uddannet som både instruktør og skuespiller. Har tidligere været uddannelsesleder på Statens Teaterskole og direktør for Folketeatret.
Har desuden optrådt i tv-serien "Forbrydelsen" og filmene "Dansen med Regitze", "Idioterne" og "Drabet".

I "Respekt" blander Moritzen sine egne oplevelser med erfaringer og til tider meget private minder fra nogle af Danmarks største skuespillere.

Udover Nørby møder læseren Henning Jensen, Birthe Neumann, Lars Knutzon, Tina Gylling Mortensen, Jesper Langberg, Lisbet Dahl, Peter Gantzler, Karen-Lise Mynster, Merete Voldstedlund og Hans Rønne. Til fælles har de kærligheden for skuespilfaget, der både er en levevej og en livsstil.

Alle medvirkende i bogen er over 50 år, og ifølge Moritzen er det langt fra tilfældigt: "Erfaring er nærmest blevet tabu. Det provokerer mig. Ikke mindst i et arbejde som vores, hvor vi altid har stået på skuldrene af hinanden for at skubbe faget videre".

"Respekt – elleve samtaler om at være skuespiller" er udgivet af Gyldendal og koster 299 kr. Fra den 15. marts kan bogen købes i Filmhusets Film- og Boghandel.

Cinematekets Film - & Boghandel
Vognmagergade 8B
1120 København K
Telefon 3374 3421
bookshop@dfi.dkbookshop@dfi.dk bookshop@dfi.dk
Netbutik 

Åbningstider
Tir-fre: 12:00-18:00
Lør-søn: 11:00-17:00

respekt-forside1