Danske sommerpremierer

Billede til artiklen Danske sommerpremierer
Sommerens stærke danske filmprogram fortsætter med ydeligere tre spillefilm. "Sorte kugler" åbnede den danske filmsommer med imponerende trængsel ved billetlugerne med 95.722 indløste billetter på bare tre dage.

  • 3. juli - "Se min kjole" - Hella Joof
  • 31. juli - "Vanvittig forelsket" - Morten Giese
  • 7. august - "Winnie og Karina - the movie" - Søren Fauli

Se min kjole - 3. juli
Næste danske premiere er Hella Joofs road-movie "Se min kjole".

I filmen møder vi fire piger, hvis meget forskellige liv flettes sammen under et afvendingsophold. De kæmper med at holde sig fra stofferne, men mest af alt med at holde deres fortid og smerte fra kroppen. Deres venskab begynder at blomstre, da de beslutter sig for at stikke af, men det, der starter som en uskyldig udflugt, bliver et hævntogt ind i fortidens mørke, hvor gamle regnskab skal gøres op - både med andre og dem selv.

De fire piger spilles af Stephanie Leòn, Malou Reymann, Julie Grundtvig Wester og Honey Shain. "Se min kjole" er produceret af Thomas Gammeltoft for Fine & Mellow. Se trailer

Vanvittig forelsket - 31. juli
En lille måned senere har "Vanvittig forelsket", der har Cyron Melville og Sara Hjort i hovedrollerne, premiere. Filmen er Morten Gieses spillefilmdebut; han har tidligere klippet Per Flys prisvindende trilogi "Bænken", "Arven" og "Drabet".

20-årige Daniel studerer på konservatoriet og er et lovende pianisttalent. Da han forelsker sig i Sofie åbner en ny verden sig for ham. Sofie kommer hurtigt til at betyde alt for Daniel, og selvom det går ud over hans studium, flytter de sammen. Men da Daniel får mistanke om, at Sofie ser en anden, forandres alting. Mistanken bliver en besættelse med voldsomme konsekvenser til følge.

"Vanvittig forelsket" er produceret af Mikael Olsen for Zentropa. Læs interview med Morten Giese og Se trailer

Winnie og Karina - the movie - 7. august
I den sidste danske sommerfilm har Søren Fauli fået æren af at instruere Linda P. og Christina Sederqvist i "Winnie og Karina - the movie".

Winnie og Karina skal igen på prøveløsladelse. De skal lave radio på Hovedstadens Kristelige Kanal, der for ulejligheden modtager et klækkeligt beløb i tilskud. DR2 får lov følge pigerne i deres kamp for at bliver rigtige kristne. Kun guderne ved, hvordan det kommer til at gå