Danske VR-oplevelser i Cannes

CANNES 2017. Der er mulighed for at få et par danske, cinematiske virtual reality-oplevelser på årets Cannes Festival, når NEXT-programmet under Cannes Markedet præsenterer det nyeste inden for brugen af fremtidens medieteknologier.

Den cinematiske virtual reality-oplevelse "Hver sin stilhed" er en af flere virtual reality præsentationer, der er udtaget til Cannes Markedet under Cannes Festivalen i programmet NEXT, som har fokus på nye hybrider indenfor cinematisk oplevelse.

"Hver sin stilhed" er en installation, hvor to personer med VR-briller ligger i to hospitalssenge og oplever den fysiske ydre verden på hospitalet i veksling med deres indre verden. Historien tager udgangspunkt i et søskendepar, som har været ude for et trafikuheld og langsomt vågner op af koma, mens de svæver mellem virkelighed og drøm.

Undervejs kan man opleve gennem enten pigens eller drengens perspektiv, hvor det ikke kun er syn og hørelse, men også kroppen, som bliver involveret via fysisk stimulering. Det sker blandt andet gennem berøring og dufte, som er synkroniseret og tilpasset den historie, de to deltagere oplever igennem VR-brillerne.



Værket er skabt af fem filmstuderende som et afgangsprojekt fra professionsbacheloren VIA Film & Transmedia i Aarhus. Instruktør er David Wedel. To af gruppemedlemmerne, Maria Herholdt Engermann og Signe Ungermand, har de sidste par år specialiseret sig indenfor VR og new media storytelling, og efter deres færdiguddannelse stiftede de i januar i år VR-firmaet MANND, som værket bliver distribueret igennem.

MANND er støttet af Det Danske Filminstitut, Filmby Aarhus samt VIA Erhverv. MANND og "Hver sin stilhed" har været gennem en udvælgelsesproces for at blive godkendt til at deltage i Cannes NEXT i dagene 17.-21. maj.

I U WE

"I U WE" beskrives som et Virtual og Augmented Reality Ritual, der kan forene individer gennem fælles oplevelser. Det vil man kunne opleve i Cannes, når projektet stiller en prototype op på den Skandinaviske Terrasse 21.-23. maj.

Fire mennesker kan deltage, og oplevelsen varer 20 minutter. Gruppen sendes på en sci-fi ritualistisk rejse, og til det benyttes skuespillere, projektioner, lyd, 360 graders-animation, augmented reality og 360 graders semi-live stream.

Projektet er instrueret af Simon Lajboschitz, Max Morris-Doherty, Julie Bjørnskov, Katrin Olafsdottir and Georg Jagunov og produceret for Khora Virtual Reality og CPH:LAB, der er støttet af Det Danske Filminstitut.

Tags: