Dansker klipper konkurrencefilm

Danske Anders Villadsen har klippet den finske dokumentarfilm "Freetime Machos", en komedie om verdens nordligste og Finlands tredje dårligste rugbyhold. Filmen havde verdenspremiere på den internationale dokumentarfilmfestival IDFA i Amsterdam i weekenden.

Mika Ronkainens "Freetime Machos" følger de melankolske venner Matti og Mikko i rugbyteamet under i slutningen af en sæson, hvor holdet står til nedrykning. Filmen fortæller en humoristisk historie om mænd, der er meget blidere og mere drengede, end de vil have omverdenen til at tro.

Anders Villadsen, der er i Amsterdam med det finske filmhold, fortæller om filmen:

Fakta

Mika Ronkainen er blandt andet kendt for dokumentarfilmen "Screaming Men" (2003) om et særegent, men meget seriøst finsk sangkor, der skriger alt, bl.a. den finske nationalsang.

Læs om Anders Villadsen i Nationalfilmografien 

Læs om filmen på IDFA's hjemmeside og filmens officielle hjemmeside

"Det er jo et universelt tema om mænd splittet mellem familie og fritid. Og en kærlighedshistorie om de to mænd, Mikko, der har fire børn og i løbet af filmen får et femte barn, og Matti, der ser op til Mikko. For den største forventning, som finske mænd skal leve op til er, at de skal stifte familie og producere nogle børn. Heldigvis går finnerne i sauna hele tiden, så der er et naturligt filmisk rum for fortrolige samtaler – vi kommer meget tæt på. I øvrigt har vi klippet filmen som fiktion."

Fantastisk modtagelse

Anders Villadsen har i Danmark klippet en lang række markante spille- og dokumentarfilm for instruktører som Ole Bornedal, Anders Thomas Jensen og Anders Østergaard. Hvordan opstod samarbejdet med Mika Ronkainen?

"Danske filmfolk har et godt ry, og på et tidspunkt var der også en dansk koproducent inde i billedet. Sådan blev det ikke, men vi swingede godt sammen og fortsatte samarbejdet."

Om filmens modtagelse i Amsterdam siger Anders Villadsen: "Det var fantastisk, og publikum var meget begejstrede. Men jeg har jo ikke set de andre film i konkurrenceprogrammet…”

DR Sales står for det internationale salg. Som den finske instruktør siger: "Vi valgte DR, fordi danskerne altid har haft sans for maskulin, finsk skønhed."

Freetime machos 2
Tags: IDFA