Danskere bag film om Stieg Larsson

Billede til artiklen Danskere bag film om Stieg Larsson
Læserne af Stieg Larssons tre romaner kan sammen med de mange nye fans, som filmatiseringen af "Mænd der hader kvinder" helt sikkert vil føje til, se frem til en stor international produktion om den svenske journalist og forfatter.

De to danske filmproducere Helle Winther Remfeldt fra Everest ApS og Helle Ulsteen fra Kamoli Films er med en eksklusivaftale med Stieg Larssons enke igangsættere på en større international produktion om den svenske bestsellerforfatter. Den internationalt anerkendte filmklipper og instruktør Michal Leszczylowski, der blandt andet har klippet mange af Lukas Moodyssons film, bliver kunstnerisk leder af projektet.

"Det er helt fantastisk," fortæller de to producere. "Vi er meget beærede over at få lov til at producere filmen om Stieg Larsson. Desværre kan vi ikke her og nu løfte sløret for de mange kilder, vi allerede har i tale, men vi kan roligt sige, at hans eget liv i den grad var fyldt med drama. Og det fortsatte efter hans alt for tidlige og meget pludselige død."

Filmen, der har arbejdstitlen "Stieg Larsson - Untitled", vil forsøge at komme bag om de mange myter om Stieg Larsson og hans univers. Manuskriptet vil blive baseret på vidneudsagn fra virkelighedens persongalleri, som danner grundlag for fiktionen, og filmen vil rumme stærke dokumentariske indslag.

Filmholdet arbejder tæt sammen med Stieg Larssons enke, Eva Gabrielsson, og med fuld adgang til hendes personlige noter, dokumenter og upublicerede materiale vil filmen vise hidtil ukendte sider af forfatterens liv og værk.

Stieg Larsson / foto: David Lagerlöf/Expo