David Dencik Shooting Star 2007

David Dencik bliver Danmarks Shooting Star på Berlin Filmfestivalen 2007. Shooting Stars-arrangementet, der promoverer unge europæiske skuespillertalenter for at øge fokus på europæisk film, afholdes for 10. gang af European Film Promotion i forbindelse med festivalen.

David Dencik fik sit store filmgennembrud i rollen som den transseksuelle Veronica i Pernille Fischer Christensens "En soap", hvori han spiller over for Trine Dyrholm. Filmen vandt en Sølvbjørn på Berlin Filmfestivalen 2006, og siden har den vundet adskillige priser, bl.a. for David Denciks skuespil.

David Dencik er født i 1974, opvokset i København og har boet flere år i Stockholm, hvor han blev færdiguddannet fra Teaterhögskolan i 2003. I en årrække har han været tilknyttet Dramaten i Stockholm. Efter en rolle i Daniel Espinosas afgangsfilm fra Den Danske Filmskole i 2003, "Bokseren", og i Espinosas svenske spillefilmdebut, "Babylonsjukan" i 2004, har Dencik spillet med i tv-serierne "Ørnen", "Klovn", "Anna Pihl", "Lasermannen" og "Lögnens Pris".I år vil David Dencik bl.a. kunne ses i Daniel Espinosas første danske spillefilm, kærlighedsdramaet "Ghetto" og i Simon Stahos "Daisy Diamond".

Berlin Filmfestivalen afholdes 8. til 18. februar 2007. Internationale Filmfestspiele Berlin: www.berlinale.de
Shooting Stars: www.efp-online.com

DFI fact sheets:En SoapGhetto Daisy Diamond For yderligere oplysninger, kontakt:

Det Danske FilminstitutChristian Juhl Lemche, 3374 3464, christianjl@dfi.dk