"De fortabte sjæles ø" genindspilles af Universal.

Billede til artiklen De fortabte sjæles ø genindspilles af Universal."De fortabte sjæles ø", der i foråret 2007 fyldte de danske biografer, skal genindspilles i Hollywood. Nikolaj Arcel har netop indgået en aftale med Universal Pictures om at instruere et amerikansk remake, "Island of Lost Souls".

Handlingen i den danske udgave udspiller sig omkring en teenage-pige, der finder sig selv i centrum af en århundrede år gammel konflikt mellem gode og onde kræfter, da hendes lillebror besættes af ånd.

Nikolaj Arcel, der selv skrev det danske manuskript sammen med Rasmus Heisterberg, har dog ikke i sinde at lave den samme film en gang til. "Der skal først udarbejdes et nyt manuskript. Aftalen er kun lige indgået, så der er intet, der ligger fast endnu," udtaler Nikolaj Arcel til FILMupdate, "men det bliver en væsentligt anderledes film end den første".

Til at udvikle det nye manuskript har Universal Pictures fundet Jennifer O'Kieffe, som Nikolaj regner med at få et godt samarbejde med. Inden turen går til Hollywood har Nikolaj Arcel dog stadig projekter i Danmark.

"De fortabte sjæles ø", der blev set af 194.000 tilskuere herhjemme, er produceret af Sarita Christensen og Meta Louise Foldager for Zentropa. Zentropa bliver executive producere på det amerikanske remake.

Tidligere har Nikolaj Arcel instrueret "Kongekabale" og skrevet manuskripter til bl.a. "Klatretøsen", "Cecilie", "Fighter", og animationsfilmen "Rejsen til Saturn", som får premiere til efteråret.

DFI factsheet til "De fortabte sjæles ø"
DFI Instruktør profil