"De sårede" på DR 1

TV-PREMIERE. Louise Kjeldsen og Louise Jappes dokumentarfilm "De sårede" om hjemvendende invaliderede soldater fra Afghanistan får premiere på DR 1 onsdag den 1. september kl. 20.00.

Søndag den 5. september afholdes for anden gang flagdag til ære for Danmarks udsendte. DR afholder i den anledning temaugen 'Danmark i krig', hvori Louise Kjeldsen og Louise Jappes dokumentarfilm "De sårede" indgår. Filmen handler Mark og Martin, der vender hårdt sårede hjem fra krigen i Afghanistan. Begge har fået benene sprængt væk.

Militæret har været målet og meningen med deres liv, men nu er deres drømme om fremtiden ændret for altid. De er ikke længere uovervindelige, patriotiske krigere og må kæmpe med at genfinde selvrespekten. Der venter store fysiske og psykiske udfordringer i deres nye hverdag, hvor fraværet af action og det tætte soldaterkammeratskab tynger.

Mark kæmper med fantomsmerter i benene og med en lang og sej genoptræning i Rigshospitalets Fysioterapi. Han drømmer om et liv med kæreste, hus og børn. Men tvivlen nager. For hvor realistisk er det, når han er bundet til en kørestol?

Martin kan ikke slippe drømmen om at vende tilbage til Afghanistan – det eneste sted, hvor han føler, at han kan gøre en forskel. Trods proteser og et svært handicap kæmper han en desperat kamp for at vende tilbage. Men han møder modstand, og det arbejde, der venter ham i militæret, er ikke just drømmejobbet.

"De sårede" er produceret af Louise Køster for Pausefilm med produktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Kanal: DR1
Tid: 1. september kl. 20.00 
5. september kl. 13.05
9. september kl. 9.00

Tags: De sårede