Debutant bag politisk thriller

I PRODUKTION. Ulaa Salim er begyndt optagelserne til ’Danmarks sønner’, som han også selv har skrevet manuskript til.

Ulaa Salim har begyndt optagelserne til sin første spillefilm ’Danmarks sønner’. Både han og filmens producer Daniel Mühlendorph dimitterede fra Den Danske Filmskole sidste sommer og har siden sammen stiftet Hyæne Film.

I filmen nærmer vi os årsdagen for et stort bombeangreb i København. Den yderste højrefløj er blevet dominerende. Radikaliseringen rundt omkring i landet er taget til. Det næste folketingsvalg står for døren, og den stærkt nationalistiske politiker Martin Nordahl fra det nystiftede parti National Bevægelsen spås en historisk jordskredssejr, der kan sikre ham statsministerposten. Den 19- årige Zakaria bevæger sig langsomt, men sikkert ud på et radikalt og farligt spor, der kan koste ham og hans familie alt. På sin vej møder han Malik, der kæmper sine egne kampe og bærer på en livsfarlig hemmelighed.

Filmens bærende roller varetages af Zaki Youssef, Mohammed Ismail Mohammed og Rasmus Bjerg.

Eddie Klint er filmens fotograf, Silje Dammen production designer, Rune Kristiansen tonemester, og Jenna A. Mangulad er filmens klipper. Manuskriptet er skrevet af Ulaa Salim selv.

’Danmarks sønner’ er produceret af Daniel Mühlendorph for Hyæne Film med støtte fra Det Danske Filminstituts talentordning New Danish Screen.

Filmen distribueres i Danmark af Nordisk Film Distribution, og der er forventet dansk biografpremiere 28. marts 2019.

Instruktør Ulaa Salim. Foto: Eddie Klint