Debutfilm udtaget til San Sebastián

SAN SEBASTIAN. Katrine Brocks' drama 'Den store stilhed' er udtaget til San Sebastián Filmfestival i New Directors-programmet, hvor filmen får verdenspremiere til september.

Den baskiske filmfestival, der løber fra 16. til 24. september, har i dag offentliggjort, at Katrine Brocks' debutfilm 'Den store stilhed' er udtaget til festivalens hovedprogram.

Filmen handler om 29-årige Alma, der lever et stille liv i et moderne katolsk kloster. Hun skal til at aflægge sine evige løfter som nonne, da hendes storebror Erik uventet opsøger hende i klosteret efter mange års adskillelse. Erik vil have sin del af arven fra deres afdøde far, men hans tilstedeværelse åbenbarer en mørk hemmelighed, som Alma har gjort alt for at skjule. I takt med at ceremonien nærmer sig, bliver Alma hjemsøgt af minder og tvivl, og hun har pludselig svært ved at mærke den Gud, som hun har satset på skulle frelse hende.

Alma spilles af Kristine Kujath Thorp og Erik af Elliott Crosset Hoved. Karen-Lise Mynster er også på rollelisten.

Katrine Brocks dimitterede fra Den Danske Filmskole i 2019 og har siden vundet en Robert for bedste kortfilm i 2021 med filmen 'Uden at blinke'. 'Den store stilhed' manuskriptet har Katrine Brocks skrevet sammen med Marianne Lentz.

'Den store stilhed' er produceret af Pernille Tornøe for Monolit Film med støtte fra Filminstituttets talentordning New Danish Screen. Scanbox Entertainment distribuerer filmen, der får premiere 12. januar 2023.

Sidste år modtog Tea Lindeburg prisen for bedste instruktør på årets filmfestival i San Sebastian for sin debutfilm ’Du som er i himlen’, hvor Flora Ofelia Hofmann Lindahl også modtog skuespilprisen for sin hovedrolle i filmen.