Debutfilm Vinterbrødre til Locarno

FESTIVAL. Hlynur Pálmasons debutspillefilm "Vinterbrødre" får verdenspremiere på den schweiziske Locarno Filmfestival i hovedkonkurrencen, hvor den vises som åbningsfilm den 3. august. Minor-koproduktionen "Wajib" er ligeledes udtaget.

Locarno Filmfestivalen i det sydlige Schweiz, der er en af Europas ældste og mest prominente festivaler for auteurfilm og nye talenter, skal danne rammen om verdenspremieren på instruktør Hlynur Pálmasons debutspillefilm "Vinterbrødre".

Filmen er udtaget til Concorso internazionale, festivalens hovedkonkurrence, hvor den dyster om Den Gyldne Leopard. Festivalen løber fra den 2. til 12. august.

En broderodyssé

Den islandskfødte instruktør beskriver "Vinterbrødre" som "en broderodyssé sat i et arbejdermiljø under en kold vinter."

Filmen følger to brødre, deres rutiner, vaner og ritualer samt en voldelig splid, der udvikler sig mellem dem og en anden familie. En fortælling om mangel på kærlighed, med fokus på den yngste bror og hans behov for at blive elsket og begæret.

Hovedparten af "Vinterbrødre" er optaget på 16mm i Faxe Kalkbrud, og Elliott Crosset Hove og Simon Sears spiller de to brødre. På skuespillerholdet er også Peter Plaugborg, Michael Brostrup, Victoria Carmen Sonne og Lars Mikkelsen. 

Fasttømret hold

Manuskript er skrevet af Hlynur Palmason, der også har instrueret filmen, og Julie Waltersdorph Hansen og Per Damgaard Hansen har produceret for Masterplan Pictures. "Vinterbrødre" er den første spillefilm fra selskabet, der blev etableret i 2013. Anton Máni Svansson har koproduceret for Islandske Join Motion Pictures. Filmen har modtaget produktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut via talentordningen New Danish Screen og koproduktionsstøtte fra Icelandic Film Centre.

Pálmason og producer Julie Waltersdorph Hansen dimitterede i 2013 fra Den Danske Filmskole med afgangsfilmen "En maler". "Vinterbrødre" er lavet sammen med flere fra samme årgang: filmens eksekutive producer Per Damgaard Hansen, fotograf Maria von Hausswolff, lyddesigner Lars Magnus Halvorsen, klipper Julius Krebs Damsbo, production designer Gustav Pontoppidan og komponist Toke Brorson Odin. 

Pálmason deltog i Toronto Filmfestivalen i 2014 med sin kortfilm "Seven Boats". Læs interview med instruktøren i forbindelse med festivalen: Film skal være krævende.            

"Vinterbrødre" har fået den særlige ære at åbne hovedkonkurrencen med en visning den 3. august. I år bliver det den franske instruktør og manuskriptforfatter Olivier Assayas, der skal stå i spidsen for hovedkonkurrencen som jurypræsident.

En dansk premieredato for "Vinterbrødre" er endnu ikke fastlagt.


Minor-koproduktion: Wajib

Annemarie Jacirs palæstinensiske koproduktion "Wajib" er ligeledes udtaget til hovedkonkurrencen, hvor den vises den 5. august. Filmen er produceret af Ossama Bawardi for Philistine Films og koproduceret af danske SnowGlobe sammen med JBA Productions, Metafora Productions, Cactus Films, Ciudad Lunar, Ape&Bjorn, Schortcut Films og Klinker Films.


Locarno Festival 2.-12. august

http://www.pardolive.ch/pardo/festival-del-film-locarno/home.html