Debutspillefilm Team Hurricane til Venedig

VENEDIG. Annika Bergs debutspillefilm, teenagedramaet "Team Hurricane", er er på vej til Venedig Filmfestivalen, hvor den deltager i sideprogrammet International Film Critics' Week, der hylder spirende filmtalenter.

Venedigs La Settimana Internazionale della Critica, der udelukkende viser instruktørers første film, har i år udvalgt Annika Bergs "Team Hurricane" som en ud af de syv film, der deltager i en sideløbende konkurrence samtidigt med festivalens officielle program.

Festivalens "kritikeruge" er, ligesom Cannes Festivalens Semaine de la Critique, et uafhængigt program med fokus på nye talenter og nye strømninger, særligt udvalgt af de italienske filmkritikere.

Filmen får verdenspremiere i Venedig, og med udtagelsen kan den samtidig vinde en pris for bedste debutfilm i hele festivalens  program.

I samarbejde med skuespillerne

"Team Hurricane" er et eksperimenterende teenagedrama, der hylder teenagepiger, som tør være højlydte, irriterende, vulgære og sårbare. Filmen fortælles i en række udtryksfulde øjeblikke, og instruktør Annika Berg beskriver den som en "punk chick flick om radical girls in an ordinary world". Den følger otte teenagepigers sommer i en ungdomsklub, og hvordan det sammenhold, som langsomt opstår, får dem hver især til at blomstre.

Filmen er blevet til i et nært samarbejde mellem instruktøren og de otte piger, der spiller med, og som hun fandt gennem længere tids research på de sociale medier. Pigerne er Eja Penelope Roepstorff, Ida Glitre, Ira Rønnenfelt, Maja Leth Bang, Mathilde Linnea Daugaard Jensen, Mia My Elise Pedersen, Sara Morling og Zara Munch Bjarnum

"Team Hurricane" er produceret af Katja Adomeit for Adomeit Film, som også havde spillefilm med på dette års Berlin Festival og sidste års Cannes Festival. Filmens fotograf, Louise McLaughlin, og klipper, Sofie Marie Kristensen, er begge uddannet fra Den Danske Filmskole i 2015 samtidigt med Annika Berg. Her lavede de sammen afgangsfilmen "SIA", som i en blanding af dokumentar og fiktion skildrer en enkelt dag i en 93-årig kvindes liv.

"Team Hurricane" har modtaget støtte via Det Danske Filminstituts konsulentordning og får dansk premiere den 11. september.

Venice International Film Critics' Week 30. august-9. september
http://www.sicvenezia.it/?lang=en

 

Annika-Berg_210