Den bevægede jord vinder i Torino

Lars Becker-Larsens "Den bevægede jord" modtog Grand Prix for Bedste Lange Dokumentarfilm på AVICOM i Torino.

Lars Becker-Larsens dokumentarfilm om den moderne naturvidenskabs fødsel modtog søndag den 14. februar hovedprisen for Bedste Lange Dokumentarfilm i Torino på kulturarvsfestivalen AVICOM.

En sand revolution!

"Den bevægede jord" er en beretning om, hvordan videnskabsmænd som Nikolaj Kopernikus, Tycho Brahe, Kepler og Galilei under renæssancen undfangede et nyt verdensbillede, der lagde kimen til et moderne tankesæt.

I festivaljuryens motivation står der: "De visuelle nyskabelser, rekonstruktionerne og den gribende fortælleteknik gør kompleksiteten i det behandlede emne tilgængeligt for et bredt publikum på en fascinerende og let tilgængelig måde. En sand revolution!"

Mole-Antonelliana
Mole Antonelliana-tårnet i Torino. Foto: bass_nroll  

Prisen blev overrakt af festivalens præsident Marie-Francoise Delval ved en ceremoni i det 127 meter høje tårn Mole Antonelliana, der i 1800 tallet var verdens højeste bygning og siden har været byens vartegn. I de spektakulære omgivelser holder det italienske Nationale Film Museum til med udstillinger på hele 6500 kvadratmeter om filmens historie.

Festivalen i Torino arrangeres af ICOM - The International Council of Museums, som er en del af UNESCO, og som tæller flere af verdens allerstørste museer som Louvre, British Museum og Vinterpaladset i St. Petersborg.

Ifølge Lars Becker-Larsen blev prisen fejret sammen med de andre deltagere på filmfestivalen med et glas barolo og en macchiato.

"Den bevægede jord" er produceret af Gitte Forup Randløv for Danish Doc Production med støtte fra Det Danske Filminstitut. Filmen har tidligere modtaget to prestigefulde priser i 2009 med Grand Prix i Prag og som Best Documentary i Milano.

Hjemmeside til "Den bevægede jord"