Den Danske Filmskole starter ny manuskriptuddannelse

Fra efteråret 2010 kan danske filmfolk blive endnu bedre til at skrive spillefilmsmanuskripter. Her udbyder Den Danske Filmskole nemlig for første gang sin nye master class i manuskriptudvikling. "Spændende initiativ", lyder det fra kulturministeren.

Skriv et manuskript til en spillefilm, der bevæger publikum, vinder priser og sælger billetter! Det er, hvad man kan lære på Den Danske Filmskoles nyudviklede master class i manuskriptudvikling.

Den nye master class bliver udbudt to gange, i efteråret 2010 og igen i foråret 2012. Kurset kommer til at vare et år med deltidsundervisning, hvor kursisterne helt konkret skal arbejde med et manuskript til en spillefilm.

Ny Master Class på Filmskolen

Den Danske Filmskole tilbyder en 1-årig Master Class i skrivning af spillefilmsmanuskripter. Målsætningen for det nye kursus er at udfordre det erfarne talent, og bidrage til at nye markante film rammer det hvide lærred og dermed sikrer dansk films fortsatte succes.

Ansøgningsfrist til den ny Master Class er 1. april 2010 kl. 12.00.

http://www.filmskolen.dk/

Hver master class kan rumme 6 deltagere, som bliver udvalgt ved optagelsesprøver. Filmskolen forestiller sig, at det nye tiltag især vil tiltrække tidligere Filmskole-dimittender og professionelle filmfolk, som ønsker at dygtiggøre sig i kunsten at skrive et spillefilmsmanuskript. Underviserne vil være en lang række erfarne folk fra den danske filmbranche.

Sikrer dansk filmsucces

Rektor for Den Danske Filmskole, Poul Nesgaard, ser frem til at komme i gang med den nye master class, som kommer til at foregå på Filmskolen på Holmen.

"Krisetider til trods, er der fortsat stor efterspørgsel efter højt kvalificerede og originale filmmanuskripter. Med det nye kursus er det Filmskolens ambition at udfordre det erfarne talent og dermed bidrage til, at nye markante film rammer det hvide lærred og sikrer dansk films fortsatte succes," fortæller han.

Kulturministeriet har støttet det nye kursusudbud på Den Danske Filmskole med 335.000 kroner, og kulturminister Carina Christensen hilser den nye master class velkommen. 

"Jeg synes, at det er et meget spændende initiativ Filmskolen sætter i værk med denne master class. Jeg er sikker på, at denne udvikling af muligheden for at videreuddanne sig inden for manuskriptudvikling til spillefilm, vil give spændende nye input til den danske filmbranche."

Udover støtten fra Kulturministeriet vil Den Danske Filmskoles nye master class blive finansieret gennem bidrag fra Nordisk Film Fonden, Det Obelske Familiefond og Producentforeningen. Derudover skal kommende kursister betale et deltagergebyr på 35.000,- ved studiestart.