Den danske pige og København

DEN DANSKE PIGE. Instruktør Tom Hooper var begejstret for at optage film i København, hvor store dele af filmen om danske Lili Elbe er blevet til.

"Da jeg læste manuskriptet, vidste jeg, at vi ikke kunne lave filmen uden at optage den i København," sagde instruktør Tom Hooper ved et dansk pressemøde i forbindelse med, at "Den danske pige" får premiere herhjemme. Hooper udtrykte taknemmelighed over, at Copenhagen Film Fund har ydet støtte til filmen.

"Det kunne ikke have ladet sig gøre uden Copenhagen Film Fund. Byen er en kombination af det klassiske og det spraglede, som man for eksempel ser ved de farverige Nyboder. Kontrasten mellem de to visuelle forcer var brugbare til i arbejdet med historien."

Den Oscar-vindende instruktør står bag filmen om danske Lili Elbe, der i 1930 som første transkvinde gennemgår en kønsskifteoperation.

Copenhagen Film Funds investering på seks millioner bidrog til, at filmen kunne optages på mere end 20 forskellige steder i indre København i foråret 2015, blandt andet ved Marmorkirken, i Nyhavn og på Charlottenborg.

Det er en lukrativ forretning for hovedstaden, udtrykker Copenhagen Film Funds direktør, Thomas Gammelgaard: "De har brugt rigtig mange penge på hotelovernatninger. Samtidig har det skabt en pæn portion arbejdsplader. Vi får rigtig meget igen på den investering", udtaler han til Berlingske.

Tom Hooper har også givet udtryk fortil filmfonden, at han kunne tænke sig at komme tilbage til København i forbindelse med kommende filmoptagelser. Copenhagen Film Fund er da også i dialog med filmens selskaber, Working Title og Universal, om nye projekter i Hovedstadsregionen.

"Den danske pige" har fået fire nomineringer i årets Oscar-show, blandt andet for bedste mandlige hovedrolle til Eddie Redmayne og bedste kvindelige birolle til svenske Alicia Vikander.