"Den du frygter" og "Maria Larssons evige øjeblik" til Toronto

Kristian Levrings "Den du frygter" og Jan Troells "Maria Larssons evige øjeblik" er udtaget til Toronto International Film Festival, Nordamerikas vigtigste og største filmfestival, som afholdes 4.-13. september.

"Maria Larssons evige øjeblik" vises i serien Masters, som ifølge festivalen præsenterer nye værker af verdens mest anerkendte og berømte instruktører. "Den du frygter" er valgt til serien Contemporary World Cinema, hvor festivalen præsenterer et udvalg af de bedste nye internationale film.

"Den du frygter" er et psykologisk drama om Michael, der melder sig til et medicinsk forsøg med et nyt anti-depressivt middel, som viser sig at have alvorlige bivirkninger. Forsøget må stoppes, men Michael nægter at give slip på den nyfundne ro og selvkontrol, som pillerne giver ham, og fortsætter eksperimentet på egen hånd. Besat af egen succes begynder han at føle trang til også at tage kontrol med andre menneskers liv. Ulrich Thomsen og Paprika Steen medvirker.

Kristian Levring og Anders Thomas Jensen har skrevet manuskriptet til "Den du frygter", og Sisse Graum Jørgensen har produceret for Zentropa. Der er dansk premiere i januar 2009.

"Maria Larssons evige øjeblik" er et episk kærlighedsdrama. Filmen foregår i Sverige i begyndelsen af 1900-tallet i en tid med stor fattigdom og store forandringer. Den unge kvinde Maria vinder et kamera i et lotteri og bliver gift med den charmerende Sigge. Maria udforsker verden og sin hverdag med sit kamera, og Sigge bruger mere og mere tid væk fra familien. Da kameraet bringer fotografen Pedersen ind i Marias liv, kommer Marias ægteskab for alvor på prøve. I rollerne ses Maria Heiskanen, Mikael Persbrandt og Jesper Christensen.

"Maria Larssons evige øjeblik" er baseret på autentiske personer og begivenheder i Troells nærmeste familie. Manuskriptet er skrevet af Agneta Ulfsäter Troell, Niklas Rådström og Jan Troell. Thomas Stenderup har produceret for Final Cut Productions. Der er dansk premiere 24. oktober.

www.tiff08.ca

DFI Factsheets:
Den du frygter
Maria Larssons evige øjeblik

For yderligere oplysninger:

Det Danske Filminstitut
Christian Juhl Lemche, christianjl@dfi.dk, 3374 3464