Den Europæiske Filmhøjskole får ny rektor

Mette Damgaard-Sørensen afløser til august Søren Høy som rektor på Den Europæiske Filmhøjskole.

Mette Damgaard-Sørensen er uddannet i film– og medievidenskab og har i perioden 2002-2007 været spillefilmkonsulent på Det Danske Filminstitut, hvor hun blandt andet støttede filmene "Terkel i Knibe", "Supervoksen" og "Vikaren". Før da har Mette Damgaard-Sørensen været redaktør af filmmagasinet EKKO samt studievært på TV 2's Filmkanylen, som blev sendt i 1994-1998.
 
Med sin brede erfaring fra filmbranchen håber Mette Damgaard-Sørensen på at kunne styrke filmhøjskolen som et kreativt væksthus:

Som kreativt menneske er man sit eget instrument

"Som kreativt menneske er man sit eget instrument. Jeg ser det som en central opgave for skolen at skabe et fundament for den personlige kreative dannelse hos hver enkelt elev, der kan være første skridt hen mod at finde sin egen tone. Jeg har i alle mine tidligere job haft fokus på at udvikle og skærpe historier og ideer. Det glæder jeg mig til at fortsætte med i samarbejde med skolens stab." 
 
Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft slog dørene op i 1993. Tidligere DR2-vært Søren Høy har været rektor på skolen fra 2007, men har altså valgt at give filmstafetten videre fra august 2010. 
 
www.europeanfilmcollege.com