Den europæiske filmportal EFG er nu åben

European Film Gateway (EFG) åbner nu for adgang til de europæiske filmarkivers samlinger af film og filmklip fra tidlig østrigsk erotik til sjældne kortfilm af Lars von Trier.

EFG tilbyder alle med en internetforbindelse adgang til materiale, man hidtil har skullet rejse rundt i hele Europa for at få adgang til. Foreløbig 23.390 film og filmklip samt mere end 350.000 billeder og dokumenter er tilgængelige i den hastigt voksende samling, der 1. september forventes at passere 500.000 digitaliserede film, fotografier, billeder og tekster om alt fra de første levende billeder til den nyeste danske film. Udover film og dokumentarer rummer samlingen reklamefilm, eksperimentalfilm og unikke nyhedsoptagelser med personligheder som Mussolini, Picasso og The Beatles.

Det Danske Filminstitut har på www.dfi.dk/efg samlet en del af materialet i en række temaer, der giver et indblik i den righoldige samling. Find vej til den tidlige danske stumfilm, erotiske film fra Østrig og portrætter af København gennem tiderne. Flere temaer vil komme til.

DFI bidrager til EFG med det digitale materiale fra filmdatabasen www.nationalfilmografien.dk, hvor man bl.a. finder de tidligste klip fra den danske filmskat i form af ”Kørsel med grønlandske Hunde” (1897), sjældne reklamefilm fra 40'erne og dokumentarfilm om og af vores filmiske ikoner, Carl Th. Dreyer og Lars von Trier.

EFG er et tilbud til alle med interesse for Europas historie, samfund og kulturarv. Ikke mindst for undervisere og studerende rummer EFG tusindvis af kilder samt materiale til levendegørelse af diverse emner.

EFG bestræber sig på at blive den visuelle indgang til den europæiske film- og kulturarv og til de skatte, der befinder sig rundt omkring på de 15 forskellige filmarkiver. EFG er en unik og stadigt voksende samling levende billeder af de personer og begivenheder, der har præget Europa siden de første levende billeder så dagens lys i 1895.

/ EFG-portalen: www.europeanfilmgateway.eu
/ DFIs sider om EFG: www.dfi.dk/efg  

Hent kollagebillede (2500 x 1500 px, jpg)