Den græske præsidentfrue i FILM-X

Den græske præsidentfrue

Den græske præsidentfrue Mrs. May Papoulia besøgte 20. maj Det Danske Filminstituts interaktive filmstudie FILM-X. Her blev hun vist rundt af administrerende direktør Henrik Bo Nielsen og afdelingschef, Børn & Unge, Charlotte Giese, mens 7. klasse fra Gentofte skole arbejdede i de forskellige studier.

FAKTA
FILM-X er Det Danske Filminstituts interaktive filmstudie for børn og unge. Film X giver årligt cirka 10.000 skoledeltagere samt cirka 4.000 private mulighed for at få deres egne praktiske erfaringer med filmproduktion.

Formålet med FILM-X er at give børn og unge mulighed for at eksperimentere med filmproduktion og lære forskellige filmiske virkemidler at kende, så de i deres eget mediebrug bevidst vælger til og fra og kan forholde sig kritisk til det, de ser.

Præsidentfruens interesse for at besøge Film-X blev skabt, da Det Danske Filminstitut, i forbindelse med det danske statsbesøg i Grækenland i 2006, gennemførte en filmfestival for børn og unge i Athen og Thessaloniki med filmvisninger for publikum og master classes for den græske film- og tv-branche.

May Papoulia, der selv har en universitetsgrad fra Sorbonne i filosofi og film, startede dagen i Filmbyen i Station Next, hvorefter turen gik til Filmhuset. "May Papoulia var oprigtig begejstret for Film-X og generelt meget interesseret i filmaktiviteter for børn og unge", siger Charlotte Giese efter besøget. "Vi har aftalt at holde kontakt, og at vi sender mere materiale om vores kulturpolitiske indsats over for børn og unge. Sådan et besøg bekræfter endnu engang, at der er stor international interesse for området - og at kulturudveksling kan gøre en forskel".

[FOTO: May Papoulia, i blåt, ankommer til Filmhuset og får overrakt blomster af Asta]