"Den grimme ælling og mig" til Toronto Filmfestival

Michael Hegner og Karsten Kiilerichs animationsfilm "Den grimme ælling og mig" er udtaget til Toronto International Film Festivals program med familiefilm. Festivalen afholdes den 7.-16. september.

De to instruktører har sammen med Stefan Fjeldmark og Mark Hodkinson skrevet manuskript til en uortodoks, moderne, 3D-animeret komedie med udgangspunkt i H.C. Andersens eventyr om den grimme ælling, som ender med at blive en smuk svane. Anders Mastrup og Irene Sparre Hjorthøj har produceret for A. Film. Der er dansk biografpremiere den 6. oktober.

Toronto International Film Festival er Nordamerikas vigtigste filmfestival, og begivenheden har stor betydning for lanceringen af danske film. Anders Morgenthalers "Princess", Asger Leths "Ghosts of Cité Soleil" og Peter Schønau Fogs "Kunsten at græde i kor" er allerede udtaget, og festivalens åbningsfilm bliver "The Journals of Knud Rasmussen", som er dansk co-produceret og med danske skuespillere. Festivalen er endnu ikke færdig med at udvælge film.

Toronto International Film Festival: www.bell.ca/filmfest DFI Toronto Filmfestival site: www.dfi.dk/toronto DFI Fact Sheet: "Den grimme ælling og mig" FILM #46: "A is for animation", "A fresh take" For yderligere oplysninger, kontakt: Det Danske FilminstitutChristian Juhl Lemche, christianjl@dfi.dk, 3374 3464Lars Fiil-Jensen, larsf@dfi.dk, 3374 3559