Den hemmelighedsfulde festival i Colorados bjerge

Billede til artiklen Den hemmelighedsfulde festival i Colorados bjergeTre danske film, "Flammen & Citronen", "Maria Larssons evige øjeblik" og "Troells troldspejl" er på vej til den lille bjerglandsby Telluride i Colorado, USA.

Hvert år afholdes der i bjergflækken en 4-dages filmfestival, som omgærdes med prestige. Telluride Film Festival arrangeres af filmentusiaster for både filmelskere og branchefolk, og festivalens program holdes hemmeligt til sidste øjeblik. I år går det løs fra 29. august til 1. september, og programmet offentliggøres i dag.

Ole Christian Madsens "Flammen & Citronen" er allerede er set af 670.000 her i Danmark, mens "Maria Larssons evige øjeblik" får dansk biografpremiere den 30. oktober.

"Maria Larssons evige øjeblik" er instrueret af Jan Troell og er en dansk/svensk koproduktion produceret af Final Cut. Scenen er sat i Sverige i det tidlige 1900-tal, hvor den unge arbejderklassekvinde Maria vinder et kamera i lotteriet. Det får hende til at se verden med nye øjne, men kameraet bliver også en trussel for hendes alkoholiserede, kvindeglade ægtemand, da det fører den charmerende fotograf Pedersen ind i hendes liv. Hovedrollerne spilles af Maria Heiskanen, Jesper Christensen og Mikael Persbrandt.

Dokumentarfilmen "Troells troldspejl" om Jan Troell er instrueret af Thomas Danielsson. Den er også en dansk/svensk koproduktion produceret af Final Cut.

"Flammen & Citronen" og "Maria Larssons evige øjeblik" fortsætter til Toronto International Film Festival, Nordamerikas vigtigste og største filmfestival (4.-13. september).

www.telluridefilmfestival.com

"Maria Larssons evige øjeblik". Foto: Nille Leander