Den kæmpestore internationale bjørn

INTERNATIONALT. Animationsfilmen "Den kæmpestore bjørn" soler sig i international succes. Den er stærkt efterspurgt på de internationale festivaler og har netop fået fransk premiere med flotte anmeldelser.

Esben Toft Jacobsens animationsfilm "Den kæmpestore bjørn" har været stærkt efterspurgt på årets internationale festivaler. I februar havde filmen premiere på Berlinalen, hvor den konkurrerede om Krystalbjørnen i sektionen med film for børn, Generation Kplus. Siden er den blevet udtaget til over 30 festivaler i hele verden, heriblandt i Buenos Aires, hvor den vandt publikumspris og Jury Award, Sitges, London, Amsterdam og senest Chicago, hvor den vandt voksenjuryprisen for bedste animationspillefilm. I november er filmen på vej til festivaler i Madrid, Mumbai og Tallinn.

Læs interview med Esben Toft Jacobsen i FILM #71

Franske roser

Filmen havde den 19. oktober premiere i Frankrig i en fransksproget version. Her fik "L'Ours Montagne", som den hedder på fransk, en flot modtagelse af de franske anmeldere.

Le Monde skrev bl.a.: "Den kæmpestore bjørn" er en bevægende film, og dens originale historie emmer af en særlig poesi. Man skulle tro, man var hos Miyazaki."

Positif beskrev filmen som "en levende og varm film, som er en oplevelse værd."

Studio CinéLive skrev: "Animationen er virkelig vellykket, og instruktøren fremstiller med stor troværdighed den grusomhed, der kan ligge i forholdet mellem bror og søster."

Se den franske trailer nedenfor.

"Den kæmpestore bjørn" er herudover solgt til en lang række lande, bl.a. Norge, Holland, Belgien, Schweiz, Rusland, Mellemøsten med Iran, Kina, Malaysia, Indonesien og Brasilien.

"Den kæmpestore bjørn" er en dramatisk fortælling om to søskende, der forvilder sig ind i en fortryllet skov, da de er på ferie hos deres morfar i Sverige. De kommer til at stå ansigt til ansigt med ondskaben selv, og i en kamp om liv og død opdager de, at de må holde sammen, hvis det skal lykkes dem at slippe med livet i behold

Markus Rygaard, Alberte Blichfeldt, Flemming Quist Møller og Elith Nulle Nykjær har lagt stemmer til. Filmens manuskript er skrevet af Jannik Tai Mosholt og instruktøren selv, og Petter Lindblad har produceret for Copenhagen Bombay. Filmen er støttet af Det Danske Filminstitut gennem konsulentordningen.