Den som dræber får premiere

TV-PREMIERE. "Den som dræber" får premiere den 13. marts på TV 2. Krimiserien, der er støttet af Public Service Puljen, er allerede solgt til flere europæiske lande.

Endnu en stor tv-serie støttet af Public Service Puljen får premiere, når første afsnit af TV 2's nye dramasatsning, krimiserien "Den som dræber", ruller over skærmene søndag den 13. marts kl. 20.

Et kvindelig bliver gravet op i en skov nord for København. Den unge ambitiøse vicekriminalkommissær, Katrine Ries Jensen, spillet af Laura Bach, bliver sat til at lede sin første mordsag. Hun vælger at få assistance af den intellektuelle og menneskesky retspsykiater, Thomas Schaeffer, spillet af Jakob Cedergreen.

De to viser sig at være et stærkt, men umage par, hvis metoder ofte adskiller sig fra den konventionelle politiefterforskning. Da yderligere fire skeletter af unge kvinder bliver fundet på gerningsstedet, sætter Katrine og Schaeffer jagten ind på Danmarkshistoriens første seriemorder.

"Den som dræber" bliver vist i ti afsnit. Sideløbende med optagelserne til tv-serien er der produceret en spillefilm, der får biografpremiere i efteråret 2011.

Inden serien overhovedet har fået premiere, har interessen fra udlandet været stor, og den er blevet solgt til Sverige, Norge, Tyskland, Holland, Belgien og Luxemburg.

Seriens faste cast består foruden Laura Bach og Jakob Cedergreen af Lars Mikkelsen, Lærke Winther, Frederik Meldal Nørgaard og Iben Dorner. Gæstestjerner som Stine Stengade, David Dencik, Kim Bodnia og Ulrich Thomsen optræder i løbet af serien.

Universet er skabt af bestsellerforfatter Elsebeth Egholm i samarbejde med manuskriptforfatter Stefan Jaworski, og Birger Larsen er konceptuerende instruktør. Serien er produceret af Jonas Allen og Peter Bose for Miso Film, og Public Service Puljen har bevilliget 10 mio. kroner til udvikling og produktion.

Den som dræber
TV 2
Søndag den 13. marts kl. 20