Den store biografdag 2012

HALV PRIS. Søndag den 30. september er det Den Store Biografdag – dagen hvor du kan se film til halv pris i alle landets biografer. Grand Teatret benytter lejligheden til at vise årets fem kandidater til Nordisk Råds Filmpris.

Igen i år kan børn og vokse se film i alle genrer til halv pris af den sædvanlige billetpris i alle landets biografer, når der på søndag afholdes Den Store Biografdag.

Nordisk Råds Filmpris

I Grand Teatret i København kan publikum, lige som sidste år, se de fem kandidater til årets Nordisk Råds Filmpris. Dette års danske kandidat er Nikolaj Arcels nu også Oscar-indstillede "En kongelig affære" vises kl. 9.30 og kl. 12. Læs mere om filmene og se trailers.

Nordisk Råds Filmpris gives til en film, som er forankret i den nordiske kultur, har en høj kunstnerisk værdi, har udmærket sig i kraft af kunstnerisk originalitet og som udgør et helstøbt værk. Den danske jury består af Per Juul Carlsen, Jakob Wendt Jensen og Eva Novrup Redvall.

Medio oktober vil en jury bestående af en repræsentant fra de fem nordiske lande annoncere årets vinder. Prisen, der ledsages af 350.000 danske kroner, overrækkes den 31. oktober.

Læs mere om Nordisk Råds Filmpris og se Grand Teatrets program på www.grandteatret.dk.

Rift om billetterne

Flere biografer har på Den Store Biografdag udvidet deres program, og det er en god idé at bestille billetter i god tid, da der kan være rift om pladserne. Tjek de enkelte biografers hjemmesider for flere særarrangementer, programmer og billetbestilling.

Den Store Biografdag er arrangeret af Danske Biografer og Foreningen af Filmudlejere i Danmark med støtte fra Det Danske Filminstitut. Ønsket er at belønne de trofaste biografgæster samt vække biografglæden hos det mere sjældne publikum.