Der kommer en dag i optagelse

PRODUKTION. Instruktøren Jesper W. Nielsen begyndte i sidste uge optagelserne til periodefilmen "Der kommer en dag" med blandt andet Lars Mikkelsen, Sofie Gråbøl og Lars Ranthe på rollelisten.

Jesper W. Nielsen, der tidligere har instrueret "Okay", "Manden bag døren" og "Store planer" skal instruere "Der kommer en dag", der fortæller historien om to drenges liv på børnehjemmet Gudbjerg.

Året er 1967. En ny ungdomskultur er på vej. Kapløbet om rummet er på sit højeste, og drømmen om frigørelse vinder frem over alt. På Nørrebro fjernes de to uadskillelige brødre, Elmer på 10 og Erik på 13, fra deres syge mor og anbringes på børnehjemmet Gudbjerg, hvor tiden står stille. Forstanderen har sine egne filosofier og reglementer. Her skal uvorne drenge blive til lydige samfundsborgere for enhver pris. Fra allerførste dag forstår brødrene, at de har mistet deres frihed og en daglig kamp for overlevelse begynder. Drengene forsøger at leve under radaren, men Elmers livlige astronautdrømme og klumpfod får ham konstant i problemer. Som tiden går og kræfterne truer med at slippe op, indser brødrene, at de er helt på egen hånd og et gryende oprør tager langsomt form. Bevæbnet med Elmers fantasi og Eriks mod indledes det ulige slag for at undslippe Gudbjerg og stå op imod forstanderen og hans livsfarlige magttyranni.

De to hovedroller spilles af spillefilmsdebutanterne Harald Kaiser Hermann og Albert Rudbeck Lindhardt. Voksenrollerne indtages af blandt andet Lars Mikkelsen, Sofie Gråbøl, Lars Ranthe, Søren Sætter-Lassen, Sonja Richter og David Dencik.

Manuskriptet er skrevet af Søren Sveistrup, der blandt andet står bag manuskripterne på alle tre sæsoner af DRs tv-serie "Forbrydelsen".

"Der kommer en dag" produceres af Peter Aalbæk Jensen, Sisse Graum Jørgensen og Louise Vesth for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Filmen har et samlet budget på 31,6 mio. kr. Det Danske Filminstituts Markedsordning har støttet filmen med 7 mio. kr.

Optagelserne begyndte i sidste uge på Fyn og varer frem til 15. maj.

Der er forventet dansk biografpremiere i foråret 2016.