Der kommer en dag som miniserie på TV 2

MINISERIE. Jesper W. Nielsens spillefilm "Der kommer en dag" sendes på TV 2 som miniserie i tre dele fra søndag den 5. marts kl. 20:00 og de to følgende søndage.

"Der kommer en dag" foregår i 1967. En ny ungdomskultur er på vej. Kapløbet om rummet er på sit højeste, og drømmen om frigørelse vinder frem over alt. På Nørrebro fjernes de to uadskillelige brødre, Elmer på 10 og Erik på 13, fra deres syge mor og anbringes på børnehjemmet Gudbjerg, hvor tiden står stille. Forstanderen har sine egne filosofier og reglementer. Her skal uvorne drenge blive til lydige samfundsborgere for enhver pris.

Fra allerførste dag forstår brødrene, at de har mistet deres frihed, og en daglig kamp for overlevelse begynder. Drengene forsøger at leve under radaren, men Elmers livlige astronautdrømme og klumpfod får ham konstant i problemer. Som tiden går og kræfterne truer med at slippe op, indser brødrene, de er helt på egen hånd, og et gryende oprør tager langsomt form. Bevæbnet med Elmers fantasi og Eriks mod indledes det ulige slag for at undslippe Gudbjerg og stå op imod forstanderen og hans livsfarlige magttyranni.

Spillefilmversionen, der havde premiere i april sidste år, blev set af 244.000, i biograferne, hvor den var den fjerdebedst sælgende danske film.

Tv-miniserien, der består af tre dele på 55 minutter, har endnu mere at byde på ifølge TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang:

"'Der kommer en dag' er en kæmpestor film om et uafviseligt vigtigt emne, som vi er glade for og stolte over at kunne præsentere som miniserie. Handlingen er skrevet i tre kapitler, og vi så meget hurtigt potentialet i at fortælle historien i tre afsnit, hvor vi endnu bedre kan sætte handlingen ind i den tid, den foregår i."

"Der kommer en dag" som miniserie er produceret af Zentropa med støtte fra blandt andet TV 2, Det Danske Filminstitut og FilmFyn.

Miniserien kan ses på TV 2 fra søndag den 5. marts kl. 20:00 og de følgende to søndage.

Trailer på "Der kommer en dag"

Der kommer en dag - Trailer from Det Danske Filminstitut on Vimeo.