Det Danske Filminstituts Cinematek står bag et væld af filmaktiviteter i hele landet – ud over de tilbud, der udgår fra adressen i København. Fra august afholdes der en stribe Open Air-visninger i Aalborg, Odense, Aarhus, Kolding, Svendborg og Ølstykke, ligesom der er planlagt filmvisninger på en række festivaler og kulturarrangementer fra Nordjylland til Rønne.
Cinemateket viser desuden film i 28 lokale biografer, og skoleelever kan glæde sig til en ny sæson af skolebioordningen `Med Skolen I Biografen´. Desuden er Filminstituttets streamingsites netop gået i luften i nye, opgraderede versioner. Få overblikket her:
Cinemateket under åben himmel og i biografer i hele landet
Traditionen tro drager Cinemateket på filmisk roadshow hen over sommeren med filmhistoriske klassikere, kultfilm og romantiske kærlighedsfilm på programmet.
Hvis man hellere vil opleve Cinemateksfilm i biografens mørke, er der også rig mulighed for det – hele året rundt og fra Nordjylland til Bornholm. Cinemateket samarbejder med 28 biografer på tværs af landet, og der er planlagt godt 500 filmvisninger i år.
Ny sæson af skolebio
Der er også spændende biografoplevelser i vente for skoleelever i den nye sæson af skolebioordningen `Med Skolen I Biografen´. Her viser Filminstituttet kvalitetsfilm i øjenhøjde med det unge publikum i 120 biografer i hele landet. Programmerne er netop kommet på gaden, og tilmelding åbner den 27. juni.
Se programmerne for `Med Skolen I Biografen’
Opgraderede streamingsites
Filminstituttet har også sat kræfterne ind på at styrke filmoplevelsen på streamingfronten. Streamingsitet 'Danmark på film' og undervisningssitet 'Filmcentralen' er netop gået i luften i nye, opgraderede versioner med flere og forbedrede muligheder. På `Danmark på film’, der rummer over 5000 historiske dokumentarfilm og klip fra hele landet, bliver der afspillet næsten 600.000 film om året. Der bliver løbende digitaliseret flere film, og de er gratis at se. På undervisningssitet bliver der klikket på play-knappen i omegnen af 900.000 gange årligt
Filminstituttets vicedirektør, Jakob Buhl Vestergaard, udtaler:
”Det Danske Filminstitut har fast adresse i København, men det har de film, vi viser, ikke. De er fælleseje og skal komme så mange som muligt til gavn - hvad enten det sker på et picnictæppe under åben himmel, i en biografsal et sted i Danmark, i en skoleklasse eller derhjemme foran skærmen.”